Dere je v svet turških telenovel prišla z vlogo v seriji Sila, ki so jo snemali med letoma 2006 in 2008. Foto: IMDb
Dere je v svet turških telenovel prišla z vlogo v seriji Sila, ki so jo snemali med letoma 2006 in 2008. Foto: IMDb
Cansu Dere
Pozneje je nastopila še v serijah Ezel in Sulejman Veličastni. Foto: IMDb
Cansu Dere
Dere ima diplomo iz arhitekture. Foto: Twitter

Zvezdnica televizijskih serij Eila, Ezel in Sulejman Veličastni je bila v zadnjem obdobju večkrat na policijskih zaslišanjih. Preiskovalni sodnik pa ji je po poročanju hrvaških medijev prepovedal potovati zunaj države. Čeprav je policija do zdaj ni obravnavala kot osumljenko, se je zdaj nabralo kar nekaj dokazov proti slavni turški igralki.

Policija tako sumi, da je Dere od svojega stanovskega kolega in soigralca Kenana Imirzalıoglua nezakonito kupovala tablete proti tesnobi in depresiji, ki ju je sprožilo njeno nesrečno ljubezensko življenje.

Preiskovalci so 33-letno igralko vzeli pod drobnogled, ko je kar nekajkrat v javnosti branil Imirzalıoglua, s katerim sta zaigrala skupaj v seriji Ezel. Igralca so možje postave postavili za zapahe po obsežni policijski raciji in ga obsodili preprodaje kokaina, ekstazija, marihuane in drugih prepovedanih substanc.

A igralca sta se tudi večkrat slišala po telefonu. Pogovori med njima so bili kratki in v šifrah. Dobivala pa sta se na tajnih lokacijah. "Če ji bo policija dokazala, da je sodelovala z Imirzalıoglualo v tajnih akcijah preprodajanja mamil, ji grozi večletna zaporna kazen," so dejali carigrajski policisti.

Neobičajna igralska zvezdnica
Igralka je že predtem izjavila, da vsaj leto dni ne bo snemala novih serij, saj potrebuje odmor. Za ta korak se je odločila po šestih mesecih dela brez odmora. "Nikoli nisem bila tipična ženska. Ne maram hoditi v trgovine, trošiti denarja za nepotrebna oblačila. Raje meditiram, vadim jogo, berem dobro knjigo in snemam vse, kar vidim okoli sebe. Male stvari me osrečujejo," je dejala Dere pred časom po poročanju hrvaškega Tportala.

Slava v domovini in tudi v drugih državah, kamor so v zadnjih letih "vdrle" turške telenovele, je za igralko postala breme. Mediji so jo zaradi iskrenih izjav začeli označevati za domišljavo divo. "Včasih sem zaradi tega jokala, ampak sem se naučila ignorirati vse laži. Dokler je za mano družina in dokler me občinstvo ljubi, me sploh ne zanima, kaj si drugi mislijo o meni," je dejala pred časom.

Igralka je pred 14 leti zmagala na izboru za mis Turčije, nato pa so jo opazili domači režiserji in producenti. Številni prijatelji pa so ji ob tem obrnili hrbet. "Zasipali so me z lažnimi komplimenti in mi nato zabili nož v hrbet. Hoteli so samo izkoristiti mojih pet minut slave, da bi uresničili svoje cilje. Zaradi takšnih ljudi sem postala nezaupljiva. Začela sem se družiti samo s tistimi ljudmi, ki jih poznam že iz otroštva. Za druge pa sem zgradila okoli sebe zid, ki ga je težko zrušiti, ker ne želim, da me kdo spet razočara," je razložila Dere.