Koruzni labirint je namenjen vsem generacijam. Foto: Staša Lepej Bašelj
Koruzni labirint je namenjen vsem generacijam. Foto: Staša Lepej Bašelj

Na štirih hektarjih se letos v Mariboru razprostira takšen koruzni labirint. Če na razpotjih ne zgrešimo, prehodimo štiri kilometre in najdemo 17 postaj, najboljši pa zraven še tri skrivne.

Sorodna novica Foto: Zasadili so ideje, zrasel je koruzni labirint

"Na vsaki postojanki je informativna tabla s kakšno zanimivo informacijo ali uganko, nekatere postojanke pa so malo bolj posebne, z zabavnimi igrami," je za TV Slovenija povedala Anja Kores iz Društva Labirint. Dodala je: "Labirint naj bi bil letos tudi bolj zapleten kot prejšnja leta, tako da če vam lani ni bil najbolj izziv, vam letos bo. Ste letos že koga iskali, reševali? Ne letos še ni bilo treba."

Pot skozi koruzo spodbuja k razmisleku o sebi in naravi, ob dnevnem odmerku gibanja pa ponuja še nekaj spretnostne izzive.

Obiskovalci so izkušnjo opisali tako. "Enkrat dvakrat smo mogoče bili malo skeptični ali levo ali desno, ampak se pride naokoli. Vodnik je bil super, za drugič ga bomo tudi najeli." "Velik je, tudi oblika je zelo lepa. Dosti je točk in našli smo vse skrivne." "Malo se utrudiš in postaneš lačen." "Krasno je z deco sodelovati tako v naravi, kako so srečni in zadovoljni, ko smo vse prebrali, uživali smo skratka vsi." "Mislim, da se izgubili nismo. Bilo je fajn, zanimivo."

Za tiste z dobro orientacijo traja pot skozi labirint uro in pol, cilj pa je rešiti rebus in odkriti spodbudno misel, z njo pa seveda tudi izhod.

Labirint bo, dokler koruza ne bo dovolj zrela za žetvo, predvidoma do septembra. Zaradi velikega zanimanja v preteklih letih, na sezono naštejejo okoli 8000 obiskovalcev iz vse Slovenije, so letos prvič labirint zasadili tudi v Mengšu.

Maribor vabi s koruznim labirintom