Eden najprepoznavnejših likov serije - Daenerys Targaryen. Foto: Youtube
Eden najprepoznavnejših likov serije - Daenerys Targaryen. Foto: Youtube

Kako najhitreje utišati razred razigranih učencev? Neki belgijski učitelj je svoje učence najprej poskušal umiriti na klasičen način - s prigovarjanjem. Ko pa je ugotovil, da napredka ni, je poskusil z bolj drastično metodo.

Najprej jih je vprašal, koliko jih spremlja televizijsko serijo Igra prestolov. Roko je dvignilo okoli tri četrtine razreda, učitelj pa jim je zadovoljen zagrozil: "Če ne bo miru, bom začel na tablo pisati imena likov, ki po tretji sezoni umrejo. Prebral sem vse knjige in točno vem, kdo vse umre v tretji in četrti sezoni."

Ker se razred kljub vsemu ni umiril, je svojo grožnjo uresničil. "Kar nekaj sošolcev je nezadovoljnih zagodrnjalo, ko so videli, katera imena so bila napisana na tabli. Sledila je smrtna tišina," je eden izmed učencev zapisal v neki belgijski spletni klepetalnici in dodal, da je od takrat pri matematiki vedno mir.

Četrta sezona in pet knjig. Napovedani še dve.
Četrta sezona ameriške serije Igra prestolov na tamkajšnje male zaslone prihaja aprila, pričakovati pa je, da ji bo sledilo še kar nekaj sezon, saj je serija posneta po knjigah Georgea R. R. Martina - serija z naslovom Pesem ledu in ognja, ki govori o vojni med plemiškimi hišami v izmišljeni deželi Westeros, ima za zdaj namreč pet knjižnih delov, napovedani pa sta še dve knjigi.

Televizijska priredba nosi naslov po prvi izmed petih knjig, Igri prestolov, sledijo pa še Spopad kraljev, Vihra mečev, Vranja gostija in Ples z zmaji.