Priprave na kosilo v vrtcu, sprehod, risanje, gledališka predstava, priprava na spanje in še in še. Vse te vsebine so primerne za sodelovanje na natečaju. Foto: MMC RTV SLO
Priprave na kosilo v vrtcu, sprehod, risanje, gledališka predstava, priprava na spanje in še in še. Vse te vsebine so primerne za sodelovanje na natečaju. Foto: MMC RTV SLO
Življenje v vrtcu
Čas za oddajo vseh izdelkov, ki bodo objavljeni na strani www.rtvslo.si/mojsplet, na portalu www.rtvslo.si/zaotroke in www.bansi.si ter v Infokanalu, je do 30. aprila 2010. Foto: MMC RTV SLO

Zaradi velikega odziva ter tudi zaradi tehničnih zapletov, ki jih imajo nekateri vrtci pri izdelavi predstavitev, smo natečaj Vrtec se predstavi podaljšali za en teden. Natečaj zdaj traja do 7.maja. 2010.

Namen natečaja je kreativno spodbujanje vrtcev, da s pomočjo poslanih fotografij, videov, risbic ali drugih izdelkov predstavijo kulturo bivanja otrok in vzgojiteljev v vrtcih.

Pri projektu sodeluje tudi Evropski parlament, Informacijska pisarna za Slovenijo.

Kje boste lahko videli poslane izdelke?

Multimedijski center RTVSLO bo vse predstavitve, ki bodo prišle na razpis, objavil na svojem spletnem portalu www.rtvslo.si/mojsplet in na obeh portalih za otroke: www.bansi.si in www.rtvslo.si/zaotroke ter na TV Slovenija 2 v Otroškem Infokanalu, ki je na sporedu načeloma vsak delovnik od 8.00 do 9.00.

Kakšna je nagrada?
Najboljša predstavitev, ki jo bo izbrala posebna strokovna komisija, bo prejela glavno nagrado v obliki nastopa Ribiča Pepeta s posebnimi gosti za otroke zmagovalnega vrtca. Podarja jo Evropski parlament, Informacijska pisarna za Slovenijo. Najboljša videopredstavitev po mnenju spletnih uporabnikov pa bo prejela nagrado, ki jo podeljuje TV- oddaja Mulčki.

Naloga ni težka, tematika še manj
V vrtcu se prav gotovo vsak dan dogaja kaj posebnega. Vse od športnih, kulturnih, umetniških, gospodinjskih, pravljičnih in še kakšnih vsebin si tako otroci kot vzgojitelji zapolnijo prelep čas, ki ga preživijo skupaj. Vse, kar je treba narediti, je torej le to, da dogajanje v vrtcu posnamete s kamero, fotoaparatom ali pa preprosto po navadni pošti pošljete izdelke ali risbice.

Tematika ni natančno določena, vzgojitelji in vzgojiteljice ter seveda tudi otroci si jo izberejo sami. Edino merilo, ki obstaja, je vsebinsko navezovanje na kulturo bivanja v vrtcih, zelo pa je zaželeno, da k temu dodate tudi na primer posebnost, po kateri je določen vrtec še posebej znan.

Rok za prijavo je 7. maj 2010.

Na natečaju lahko sodeluje posamezna skupina v vrtcu ali cela enota vrtca.

Vse natančnejše informacije o natečaju čakajo vzgojitelje, starše in vse druge, ki bodo na natečaju sodelovali ali pa le razširili novico o njem, na spletni strani za otroke in na Bansijevi spletni strani.