Pri pisanju
Pri pisanju "grozilnega" sporočila je CBS zagotovo imel v mislih tudi Rihanno, ki na vsaki prireditvi pritegne poglede s svojimi zapeljivimi kreacijami, ki več odkrivajo kot skrivajo. Foto: EPA
Lady Gaga
Lady Gaga je na Grammyjih leta 2010 pokazala svojo zadnjico. Foto: EPA

"Prosimo vas, da pokrijete vse dele telesa, da ne kažete zadnjic, prsnih bradavičk in genitalij. Obleka, ki preveč razkriva, ni sprejemljiva," zveni "grozilno" sporočilo CBS-a, ki bo prenašal podelitev nagrad.

CBS od glasbenikov in občinstva zahteva še naj na samo podelitev ne pridejo oblečeni v majice, na katerih je vidno ime blagovne znamke, niti kakršno koli oblačilo s političnimi slogani.

Kazen zaradi Janetine bradavičke
Televizijska postaja se je odločila opozoriti vse udeležence zaradi dolgoletne sodne bitke, ki jo je CBS vodil glede standardov o nespodobnosti in opolzkosti na ameriških televizijskih postajah.

Zvezna komisija za komunikacije je namreč CBS-u leta 2004 naložila kazen 550.000 ameriških dolarjev zaradi škandala, ki se je zgodil med polčasom Super Bowla. Spomnimo, takrat je Janet Jackson med nastopom (nastopila je z Justinom Timberlakom) "ušla" prsna bradavička.

Vrhovno sodišče je pozneje preklicalo odločitev zvezne komisije, tako da CBS-u ni bilo treba plačati kazni, je pa televizijska postaja izrazila globoko obžalovanje zaradi škandala.

Med nastopajočimi na nedeljski podelitvi bodo Rihanna, Justin Timberlake, Maroon 5, Frank Ocean, Alicia Keys in Elton John.