Foto:
Foto:
Katerega bi pa danes poskusila? Morda pa imajo kaj nenavadnega ... Foto: EPA

Posebni sladoled je namreč tako "peklensko" pekoč, da so mogoče kontraindikacije. Cold Sweat (Hladen pot), ki ga prodajajo v newyorškem Sunni Sky'su, je narejen iz treh različnih vrst pekoče paprike in dveh pekočih omak.

Okus ima po ognju in tudi žari v ustih kot ogenj, je povedal Scott McCallum, eden od stalnih gostov v lokalu. Lastniku Scottu Wilsonu je povedal, da je bila ideja o novi vrsti sladoleda dobra, le da je naredil malo preveč pekočega.

Po več poskusih do Hladnega potu
Lastnik je najprej poskušal mešati okus mehiškega pekočega čilija in vaniijevega sladoleda, da bi s tem privabil Latinskoameričane. Ker mu poskus ni uspel, je poskušal vedno znova, dokler ni nastal Cold Sweat.

Dokument, ki ga mora kupec podpisati, vsebuje kar 12 točk. Med drugim ga ne smejo jesti nosečnice in tisti, ki imajo zdravstvene težave. Mlajši od 18 let ga lahko kupijo samo v spremstvu staršev ali varuhov.

Ena žlica mu je obrnila želodec
Eden prvih, ki je nov izdelek poskusil, je bil 22-letni lesar Justin Smith, ki je po eni žlici odšel na stranišče in bruhal. Od tedaj je sladoled poskusil še šestkrat, sam pa pravi, da bi rad postavil rekord in naenkrat pojedel pol kilograma sladoleda. Dodaja: "Sladoled ima dober okus. Kot nekdo, ki ima rad pekoče stvari, lahko resnično čutim okus tega sladoleda." Smith pa se mora hitro odločiti, ali bo posegel po rekordu ali ne, saj slaščičar ne razmišlja o tem, da bi naredil še eno banjico Cold Sweata. Povpraševanje je namreč izredno slabo.