Michael Jackson kraljuje na prvem mestu. Foto: Reuters
Michael Jackson kraljuje na prvem mestu. Foto: Reuters
Dick Cheney
Dick Cheney je namesto prepelice ustrelil prijatelja. Foto: Reuters
George Bush

47-letni kralj popa, ki živi v prostovoljnem izgnanstvu v Bahrajnu, od kar je bil lani oproščen obtožb zlorabljanja otrok, je osvojil neslavni naslov že četrto leto zapored.

69 odstotkov izmed 1.045 vprašanih ljudi v telefonski raziskavi je menilo, da je pevec naredil nekaj "bedastega" v preteklem letu. Vodja ankete, Jeff Barge, je dejal, da ima Jackson prvo mesto zagotovljeno verjetno tudi v prihodnosti, ker če ga niti Cheneyjevo streljanje ni premagalo, si je težko zamisliti, kaj bi ga. "Pa niti v državi ni bil," je še pripomnil Barge.

Ko se podpredsednik igra ...
Cheney si je skupaj z bogataško dedinjo Paris Hilton delil drugo mesto. 59 odstotkov vprašanih je menilo, da sta zagrešila nekaj bedastega. Podpredsednik je postal priljubljena tarča medijev in humoristov, ko je po nesreči med lovom na prepelice ustrelil starejšega prijatelja v obraz. Cheneyjev vodja, predsednik George W. Bush, je s 57 odstotki osvojil tretje mesto. Sledi mu igralec Tom Cruise, ki se je v anketi pojavil prvič, potem ko je med drugim izražal svojo ljubezen do zaročenke Katie Holmes s skakanjem po kavču Oprah Winfrey.

Kdo je še na seznamu?
Med znanimi, ki se pojavljajo na seznamu, so še republikanski politik Tom Delay, težavna rokerka Courtney Love, Robert Blake, igralec, obtožen umora svoje žene, popzvezda Madonna, ki je lani padla s konja, in britanska manekenka Kate Moss, ki so jo ujeli pri snifanju kokaina.

Poleg imenovanja najbolj bedastih zvezd je 50 odstotkov vprašanih v anketi še priznalo, da so sami storili kaj neumnega v preteklem letu, kar je 64 odstotkov manj kot lani. "Kot narod je Amerika očitno dosti bolj previdna," opaža Barge. "Na primer, ko potujemo v tujino, zdaj številni nosimo javorjeve liste na nahrbtnikih."