V ameriški zvezni državi Kansas so našli enega izmed dobitnikov rekordnega zneska loterije Mega Millions 656 milijonov dolarjev, kar je največji dobitek vseh časov na svetu. Foto: EPA
V ameriški zvezni državi Kansas so našli enega izmed dobitnikov rekordnega zneska loterije Mega Millions 656 milijonov dolarjev, kar je največji dobitek vseh časov na svetu. Foto: EPA

Največji znesek na loteriji v zgodovini države - ta je na koncu po vseh izračunih in vplačilih zrastel s 640 na 656 milijonov dolarjev - je čez lužo povzročil pravo loterijsko mrzlico, prejšnji teden pa je zmagovalna kombinacija 2, 4, 23, 38, 46 skupaj z dodatno številko 23 prinesla srečo dobitnikom, ki so loterijske lističe kupili v zveznih državah Illinois, Kansas in Maryland.

Za zdaj je svoj denar prevzel le dobitnik iz ameriške zvezne države Kansas, ki je v pisarne loterije v mestu Topeka prišel skupaj s svojim odvetnikom in finančnim svetovalcem. Vodja kansaške loterije Dennis Wilson je sporočil, da želi dobitnik ostati anonimen, srečanje z njim pa je opisal tako: "Bili smo zelo navdušeni, da smo lahko spoznali zmagovalca. Čeprav se je odločil, da bo ostal anonimen, je njegova zmaga dober razlog za praznovanje v Kansasu."

Vodja loterije je bil zelo pazljiv, da ni izdal dobitnikove starosti, kraja, v katerem prebiva, zaupati ni želel niti spola. Wilson je dodal, da se je dobitnik (oz. dobitnica) raje odločil za en sam ček v višini 110,5 milijona dolarjev - to je tretjina glavnega dobitka, od katerega so odbiti še davki - kot pa za 26 zaporednih letnih izplačil.

Dobitnik, ki redno igra loterijo, sploh ni vedel, da je zmagovalec, dokler v ponedeljek, tri dni po žrebu, ni pregledal loterijskih lističev. Po Wilsonovih besedah dobitnik sprva ni mogel verjeti, da je resnično zmagal, in je številke preveril najmanj desetkrat, da se je končno prepričal o svoji zmagi.

Preostala dva dobitnika imata čas še do 28. septembra, da prevzameta dobitek, poroča francoska tiskovna agencija AFP.