Nekdanji hrvaški predsednik je sprejel vlogo v filmu. Foto: EPA
Nekdanji hrvaški predsednik je sprejel vlogo v filmu. Foto: EPA

Jutarnji list je na svoji spletni strani poročal, da bo Mesić tudi v filmu predsednik države. Premiero pričakujejo na filmskem festivalu v Pulju prihodnje leto. Scenarista filma sta Ivica Đikić in Robert Perišić, ki sta filmsko dogajanje umestila v majhno mesto na otoku, ki naj bi dobilo status mestne občine. Prebivalci se kar ne morejo sprijazniti z novimi mestnimi predpisi, razmere pa se dodatno zapletejo, ko v mesto prideta italijanski modni oblikovalec in njegov najbolj priljubljeni maneken.

Šovagović je razkril, da so za vlogo predsednika države nameravali angažirati kakšnega izmed priljubljenih igralcev ali celo amaterja, nato pa so se odločili za Mesića. "Ravno Mesić je tisti člen, ki bo povezal dokumentarno in fikcijo. S sprejetjem vloge nam je dal nov zagon," je dejal režiser. Nekdanji hrvaški predsednik že ima izkušnje z igranjem - bil je namreč statist v filmu Ne obračaj se, sine iz leta 1956, kjer je "igral" ustaša.

Poleg Mesića bodo v filmu igrali tudi znani hrvaški igralci, kot sta brata Bojan in Goran Navojec, ali igralki Marija Škaričić in Nataša Janjić. Kot je še poročal Jutarnji list, za premiero na Pula Film Festivalu 2012 pripravljajo multimedijsko predstavitev. Kot so napovedali, bo na premieri pela Josipa Lisac, filmsko glasbo bodo izvajali v živo, načrtujejo pa tudi dokumentarni film o snemanju in pripravi filma.