Angela se bo pojavila v stripu o Racmanu Jaki. Foto: EPA
Angela se bo pojavila v stripu o Racmanu Jaki. Foto: EPA

Nemka, ki je pred časom na presenečenje številnih postala tudi Barbika - pri Mattelu so izdelali Barbie v njeni podobi -, in ki trenutno igra glavno vlogo pri reševanju evrske krize, bo del dogodivščine Racmana Jake in njegovih prijateljev, piše nemški časopis Bild.

V prihodnjih osmih tednih se bodo bralci revije Micky Maus lahko zabavali ob prebiranju novih prigod Racmana Jake in prijateljev, ki se bodo podali na potovanje po Nemčiji. Iskali bodo zaklad grofice Tarn und Tuxus - v imenu se sicer skriva naziv štiristo let stare nemške plemiške rodbine Thurn und Taxis -, ob koncu potovanja pa se bodo junaki srečali s kanclerko.

Golf Merklove dosegel visoko ceno
Da se ime Angele Merkel odlično obnese pri sklepanju različnih poslov, dokazuje tudi novica o prodaji njenega nekdanjega avtomobila, volkswagna golfa II, ki ga je maja njegov lastnik, ki je želel ostati neimenovan, v drugem poskusu prodal na Ebayevi spletni dražbi za 10.165,02 evra.

Rabljeni golfi serije II, ki so jih vozili "navadni smrtniki", danes dosegajo ceno približno tisoč evrov, kar pomeni, da je bil nekdanji avtomobil Merklove - dokumenti dokazujejo, da je bila Merklova, tedaj uslužbenka zadnje vzhodnonemške vlade, lastnica belega VW-golfa serije II med letoma 1990 in 1995 - kar nekajkrat preplačan.