V mestu Springfield obljubljajo zabavo za vse generacije. Foto: EPA
V mestu Springfield obljubljajo zabavo za vse generacije. Foto: EPA

V tematskem parku se obiskovalci lahko sprehodijo po ulicah, po katerih se v seriji sprehajajo Homer, Marge, Bart, Lisa, Maggie in drugi, po dolgem sprehodu po mestu Springfield pa se s pijačo in jedačo lahko okrepčajo na mestih, kjer jedo in pijejo tudi priljubljeni liki iz serije - privočite si lahko burger pri Krustyju, pico pri Luigiju, pivo v gostilni Moe.

Če boste obiskali zadnjo, morate poizkusiti kultno alkoholno pijačo flaming moe, pijačo, ki jo je ustvaril kuharski mojster Steven Jayson, recept pa sta preizkusila tudi ustvarjalca serije Matt Groening in James L. Brooks. Na srečo obiskovalcev pijača ne vsebuje Moejevega skrivnega dodatka - sirupa za kašelj.

"Ljubitelji Simpsonovih bodo lahko zdaj veliko bolje spoznali življenje družine Simpson v Springfieldu," je ob odprtju tematskega mesta dejal Jeffrey Godsick iz kabelske mreže Fox, na kateri predvajajo kultno serijo. James L. Brooks, eden izmed ustvarjalcev serije, pa je dejal: "Upam, da se boste vsi neodgovorno zabavali, kot smo se mi pri ustvarjanju mesta, znakov, menijev. Dvigamo našo pijačo flaming moe na to!"

Simpsonovi so na sporedu od leta 1989 in veljajo za najdlje trajajočo ameriško animirano serijo in pravi kulturni fenomen.