Tudi Moskvo so danes napolnili poročni šopki. Foto: EPA
Tudi Moskvo so danes napolnili poročni šopki. Foto: EPA

V prepričanju, da jim bo poroka na današnji dan – 11. 11. 11. – prinesla srečo, je samo v kitajskem Šanghaju v zakonski jarem skočilo 5.000 parov, v Hongkongu pa nekaj več kot 1.000 - v mestu z dobrimi sedmimi milijoni prebivalcev to predstavlja rekordno število, ki več kot desetkrat presega dnevno povprečje, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Tudi iz več drugih azijskih držav poročajo o skupinskih porokah – na Filipinih se je poročilo 220 parov, v Maleziji 450, v Vietnamu pa se je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP za skupno poroko odločilo 80 parov.

Visoko število porok so našteli v Singapurju – poročilo se je skoraj 600 parov, kar je petkrat več kot na običajen dan, a načrtovalci porok imajo še večja pričakovanja za 20. november, ko se bo v datumu dvakrat ponovilo zaporedje številk 2011.

A množično se danes niso poročali le v Aziji – kjer je to sicer precej običajno – pač pa tudi na Stari celini, saj so se poročali tudi v Nemčiji, Grčiji, na Švedskem in še kje, iz Rusije pa celo poročajo, da se je danes v Moskvi vzelo kar 1.750 parov. Nekaj utrinkov iz današnjih porok po svetu si lahko ogledate tudi v fotogaleriji.