Italijanski nogometaši so svoje prelestne postave pokazali v oglasu za D&G. Foto: D&G
Italijanski nogometaši so svoje prelestne postave pokazali v oglasu za D&G. Foto: D&G

V raziskavi turistične in gastronomske revije Vie del Gusto je kar 79 odstotkov turistk zagotovilo, da se ne bi ogrele za italijanske moške. Vprašane ženske so odkrile tudi, zakaj jih šarm italijanskih moških ne gane: 51 odstotkov žensk pri Italijanih namreč pogreša vedrino in smisel za humor, medtem ko jih 49 odstotkov meni, da so otročji.

Italijani premalo atletski?
43 odstotkov žensk se je pritožilo tudi, da Italijani niso tako atletski, kot bi lahko bili. Kar 57 odstotkov izmed 1.000 vprašanih žensk pa je opazilo še, da sodobni italijanski moški bolj poudarjajo svojo ženstveno kot moško stran.

Med tistimi Italijani, ki tujkam vendarle najpogosteje pospešijo srčni utrip, so se znašli študenti, poslovneži ter didžeji in animatorji v letoviščih. Čeprav niso sanjski partnerji, pa so si Italijani točke prislužili za uglajenost (78 odstotkov), dober okus za oblačenje (67 odstotkov) in pozornost (59 odstotkov).

Gledano z manj romantične strani, Italijani tujce večinoma še vedno očarajo s stilom (73 odstotkov), šarmom (69 odstotkov), prijaznostjo (55 odstotkov) in vljudnostjo (51 odstotkov).