Harley-Davidson je papežu dvokolesnik Dyna Super Glide s prostornino motorja 1.585 kubičnih centimetrov podaril junija ob 110. obletnici ustanovitve podjetja. Foto: EPA
Harley-Davidson je papežu dvokolesnik Dyna Super Glide s prostornino motorja 1.585 kubičnih centimetrov podaril junija ob 110. obletnici ustanovitve podjetja. Foto: EPA
Da bi se vozil v slogu, je papež dobil tudi črn usnjen motoristični jopič. Foto: Reuters

Papežev "harley" bo prihodnji mesec prodan na dobrodelni dražbi, kupec pa bo moral za jeklenega konjička s papeževim podpisom na rezervoarju za gorivo predvidoma odšteti od 12.000 do 15.000 evrov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Harley-Davidson je papežu dvokolesnik Dyna Super Glide s prostornino motorja 1.585 kubičnih centimetrov podaril junija ob 110. obletnici ustanovitve podjetja. Frančišek je motor novembra prepustil rimski veji katoliške dobrodelne organizacije Caritas, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Morebitni kupci se bodo lahko za "mrcino" borili 6. februarja na dražbi dražbene hiše Bonhams. Izkupiček bo namenjen obnovi nastanitvenega doma Don Luigi di Liegro in ljudski kuhinji na rimski železniški postaji Termini.

"Neverjetno smo ponosni, da v imenu rimskega Caritasa prodajamo ta primerek," je poudaril Ben Walker iz Bonhamsa. "Upamo, da bomo naredili tako papeža kot podjetje Harley-Davidson ponosna z zbrano veliko vsoto denarja za zelo plemenit namen."

Papež na harleyju?
77-letni papež, ki je junija lani na Trgu sv. Petra blagoslovil motorje več tisočev lastnikov harley davidsonov, svojega jeklenega konjička naj ne bi nikoli preizkusil.

Nekateri se šalijo, da tudi zato, ker je večji ljubitelj avtobusov. Prav avtobus je namreč prvi dan po svoji lanski izvolitvi izbral za prevoz namesto limuzine, z avtobusi pa se je redno vozil tudi v rodni Argentini.