Papež je imel le nekaj trenutkov po jezni izjavi na ustnicah že svoj običajen nasmešek. Foto: Reuters
Papež je imel le nekaj trenutkov po jezni izjavi na ustnicah že svoj običajen nasmešek. Foto: Reuters

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP se je celoten dogodek zgodil na stadionu v mestu Morelia, kjer je papež po napornem dnevu vodil slovesnost, ki je privabila več sto tisoč mladih vernikov. Po slovesnosti se je z odra spustil do prve vrste, kjer so bili invalidni otroci, za njimi pa je stala navdušena mladina, ki je Frančiška prosila za rožne vence in se ga poskušala dotakniti.

Kljub spodrsljaju kmalu zopet nasmejan
Nekemu mladeniču je med prerivanjem uspelo 79-letnega papeža močno potegniti za roko, zaradi česar je padel na otroka v invalidskem vozičku pred njim.

Sveti oče se je kljub vsemu hitro pobral, poljubil otroka na vozičku in se mu nasmehnil. A obraz se mu je tik za tem pomračil, nato pa je objestneža z jezno dvignjeno roko nadrl: "Ne bodi egoist, ne bodi egoist!"

Po jezni izjavi se je Frančišek hitro pomiril, na ustnice pa se mu je vrnil zanj običajen nasmešek. Tiskovni predstavnik Vatikana, Federico Lombardi, je celoten dogodek komentiral z besedami, da je tak odziv ob prevelikem navdušenju nekaterih vernikov povsem normalen. Sam papež je v preteklosti že priznal, da je jezljiv, da pa njegova jeza ne traja dolgo.