Cristina Scuccia je glas Italije 2014. Foto: YouTube
Cristina Scuccia je glas Italije 2014. Foto: YouTube

Posnetek njenega nastopa je postal izredno priljubljen na spletnem portalu YouTube, skladbo si je ogledalo več kot 51 milijonov ljudi.

O pojoči redovnici s Sicilije smo marca poročali tudi na našem portalu, glas o sestri s prelepim glasom pa je prejšnji mesec segel tudi čez lužo - ameriški časopis New York Times ji je posvetil naslovnico in opisal njeno zgodbo.

V finalu so se pomerili štirje tekmovalci, občinstvo in žirijo pa je najbolj navdušila prav Cristina, ki je v superfinalu prepričljivo premagala drugega superfinalista z 62 odstotki glasov. "Najbolj se moram zahvaliti tistemu zgoraj," je redovnica, ki je v oddaji ves čas nastopala v uradnem oblačilu uršulink s Sicilije, dejala ob zmagi. "Želim, da Jezus pride med nas," je dodala, preden je pred občinstvom zmolila očenaš.

Kot zmagovalki ji pripada pogodba z založbo Universal, vendar še ni znano, ali jo bo sprejela. Kot je napovedala, bodo o njeni pevski karieri odločili njeni nadrejeni. "Srečna bom tudi, če bom še naprej pela z otroki v naši župnijski cerkvi," je dejala redovnica.

"Če bi te prej slišal pri maši, bi bil ves čas v cerkvi"
Po prvem nastopu v oddaji, ki je navdušil množice, je povedala, da se je za nastop odločila zaradi besed papeža Frančiška o tem, da je treba širiti Božjo besedo. Dodala pa je: "Imam ta dar in želim ga deliti z vami." Vsi italijanski sodniki v oddaji, glasbeniki Raffaella Carra, Noemi, Piero Pelu in J-Ax, so si želeli Cristino v svoji ekipi, sestra pa se je na koncu odločila za raperja J-Ax-a, ki ji je dejal: "Če bi te prej slišal pri maši, bi bil ves čas v cerkvi." Dodal je, da glasba deluje na nasprotjih, kot sta onadva: "Midva sva kot hudič in sveta voda."

Spodaj lahko prisluhnete nekaterim skladbam, s katerimi se je zmagovalka predstavila v televizijskem šovu talentov, prisluhnete pa lahko tudi prvi avtorski skladbi Cristine Scuccie, ki nosi naslov Lungo la riva.