Ženske za počitnice pripravijo najmanj dvakrat preveč stvari. Foto: BoBo
Ženske za počitnice pripravijo najmanj dvakrat preveč stvari. Foto: BoBo

Povprečna Britanka na dvotedenski dopust vzame 44 kosov oblačil, obleče pa le 61 odstotkov tega, kar "zbaše" v svoj kovček. Sodeč po anketi, povprečna Britanka namreč s seboj vzame 18 zgornjih delov oblačila, 12 parov hlač ali kril in šest parov kopalk. Dejansko obleče le 12 zgornjih delov, šest parov hlač ali kril in tri pare kopalk.

Preostanek prostora v prtljagi pa zasedejo čevlji, saj jih povprečna ženska na dopust vzame kar osem parov. Več kot četrtina od 3.000 vprašanih žensk je v kovčku našla prostor za celo več kot deset parov čevljev, tri četrtine pa jih je odgovorilo, da nato na dopustu obujejo le največ šest parov.

Prtljago pripravljajo za celo vrsto situacij
Profesor psihologije na univerzi v Lancastru Cary Cooper je ob tem razložil, da ženske načrtujejo vnaprej in pripravljajo prtljago za množico mogočih situacij. Njihovih partnerjev pa ne vznejevolji le teža prtljage, temveč tudi vrednost njene vsebine. Vrednost vseh oblačil v kovčku povprečne ženske naj bi namreč znašala kar 1.140 funtov.

"Pakiranje" bolj stresno od službe
Raziskava je tudi razkrila, da ženske v povprečju za "pakiranje" porabijo štiri ure, ena od desetih žensk pa je priznala, da za pripravo na dopust porabi celo 12 ur ali več. Vprašane ženske so ob tem še razkrile, da pripravljanje prtljage pravzaprav sovražijo. Skoraj četrtina jih je priznala, da so se med tem opravilom počutile pod stresom, več kot petina pa jih je dejala, da je bilo pripravljanje prtljage bolj stresno od njihove službe.