Kobra bi rada spet pobegnila, pravi. Foto: Twitter
Kobra bi rada spet pobegnila, pravi. Foto: Twitter
Kobra
Nagajivih zapisov na Twitterju ni manjkalo. Foto: YouTube

Živalski vrt v Bronxu in New York Daily News sta izvedla spletni natečaj za kobrino ime, na katerem so zbrali kar 33.000 predlogov, v finale pa se je uvrstilo pet imen - Agnes, Amaunet, Cleopatra, Subira in Mia. Nazadnje pa so se odločili, da je za kačo najprimernejše ime prav zadnje, saj je MIA tudi vojaška kratica za Missing In Action (Pogrešan(a/-i) v akciji).

In katero drugo ime bi bilo bolj primerno za žival, ki je pred dvema tednoma povzročila pravi preplah, ko je vodstvo živalskega vrta sporočilo, da je pobegnila iz svoje kletke in da je nikakor ne morejo najti? Paniko, ki je trajala kar šest dni, je še povečala za zdaj še vedno neznana oseba, ki si je v kobrinem imenu ustvarila tudi profil na Twitterju in pridno "tvitala", kje vse po New Yorku se potika.

Kdo bo stopil na kobro?
"Zapuščam Wall Street. Ti ljudje mi povzročajo kurjo polt.", "Sem na vrhu Empire State Buildinga! Ljudje so od tu videti kot majhne miške. Slastne majhne miške.", "Privoščila sem si krožno vožnjo na tematiko Seksa v mestu!!! Jaz sem zagotovo SSSamantha!" in "Zunaj postaja kar precej mrzlo. Mislim, da bi morala najti prostor za spanje. O, poglej, nekdo je pustil odprto okno stanovanja. Popolno!", so bili zapisi na Twitterju, ki so mnogim Newyorčanom nagnali strah v kosti, saj se je bilo res videti, kot da bodo zdaj zdaj stopili na kobro, ki se plazi po Peti aveniji.

Bi bili pripravljeni razbiti terarij?
Po skoraj tednu dni so kobro le našli in nazadnje se je izkazalo, da sploh nikoli ni zapustila območja živalskega vrta, saj se je ves čas skrivala v Hiši plazilcev. Vrnili so jo v njen terarij, vendar se tudi po tem "tvitanju" ni odrekla - svojim oboževalcem, ki jih ima zdaj že več kot 241.000, ves čas sporoča, da se misli na svobodo še ni odrekla, saj načrtruje nov pobeg. "Hiša plazilcev se danes spet odpre, pridite me obiskat. Danes je v živalskem vrtu 'dan rezanja stekla", s seboj prinesite steklarski nož za rezanje stekla in dobili boste 50-odstotni popust," in "Vem, da se v živalskem vrtu ne sme trkati po steklu. Mene to ne moti, pravzaprav lahko po mojem steklu tudi udarjate. Po možnosti s kladivom," so njena zadnja sporočila na Twitterju.