Na vrhu nebotičnika se lahko poroči le nekaj izbranih parov. Foto: EPA
Na vrhu nebotičnika se lahko poroči le nekaj izbranih parov. Foto: EPA

Od junija lani so namreč v državi New York homoseksualne poroke dovoljene. Tako predvidevajo, da se bo v prvih treh letih poročilo najmanj 63.000 homoseksualnih parov, večina jih bo prišla iz drugih zveznih držav. V New Yorku računajo, da bodo imeli od tega gospodarsko korist za najmanj 284 milijonov dolarjev.

Prvi homoseksualni par, ki si je na nebotičniku obljubil večno zvestobo, pa je dogodek komentiral takole: "Zdela se nama je imenitna priložnost, da se poročiva na vrhu Empire State Buildinga v prvem letu, ko so v New Yorku dovoljene poroke med geji," je dejal 49-letni finančnik Phil Fung, ki je dahnil usodni da svojemu 51-letnemu partnerju Shawnu Kleinu. Fanta sta se spoznala pred 18 leti v slavnem nočnem klubu Roxy in živita skupaj v New Yorku.

Poročili sta se tudi 29-letna Steph Figarelle z Aljaske in njena 24-letna izbranka Lela McArthur. Njuna poroka na Aljaski ne bo veljavna, vendar sta hvaležni za izjemno priložnost. Skupaj z drugimi pari sta namreč sodelovali v tekmovanju, ki jima je za nagrado zagotovilo poroko v Empire State Buildingu ter dve noči v hotelu Pierre.

Poroke na valentinovo potekajo v 61. nadstropju sicer 102 nadstropji visoke stolpnice, ki je po terorističnih napadih 11. septembra 2001 spet najvišja v mestu.