Večina ameriških gostov se je morala v soboto zadovoljiti z običajno ponudbo omak. Foto: Reuters
Večina ameriških gostov se je morala v soboto zadovoljiti z običajno ponudbo omak. Foto: Reuters

Morda najbolj znana veriga restavracij s hitro hrano na svetu je velikopotezno oglaševala, da bo v njenih restavracijah le v soboto, 7. oktobra, mogoče dobiti omako Szechuan, ki so jo leta 1998 prvič izdelali za promocijo risanke Mulan, nato pa je zaslovela v priljubljeni risanki za odrasle Rick in Morty. Gre za parodijo filmske uspešnice Nazaj v prihodnost.

Pri McDonald'su so omako na veliko oglaševali, kar pa se jim je maščevalo, saj so popolnoma pogrnili. Pozivu, da bodo lahko preizkusili "zelo, zelo omejeno ponudbo omake", se je namreč odzvalo na tisoče Američanov, a le redki so bili med srečneži, ki so si omako res lahko privoščili. V nekaterih restavracijah tega izdelka namreč sploh niso dobili, spet v drugih so na mah prodali vseh 20 ali 30 posodic omake, ki so jih imeli na voljo.

Ljudje so bili ogorčeni, ker niso mogli kupiti tako želene omake, tako da je izbruhnilo prerivanje, ponekod je množica začela vzklikati "Hočemo omako!", v spontanem protestu pa so nekateri na papir zapisali, da zahtevajo omako. Na najmanj dveh krajih je morala posredovati celo policija, pišejo ameriški mediji. Nekateri oboževalci serije Rick in Morty so menda več ur čakali v vrsti, da bi lahko preizkusili tako opevano omako, nato pa so jih uslužbenci ob pultu obvestili, da so jim vse zaloge že pošle.

Pri McDonald'su so se ogorčenim strankam opravičili, a znova poudarili, da so opozorili, da je bila zaloga omake močno omejena, razočarani Američani pa so svoj gnev izlili z objavami na družbenih omrežjih.