Chris Hossack s prstom kaže na eno izmed zvezdnic resničnostnega šova, Amy Childs. Foto: Uradna Facebookova stran
Chris Hossack s prstom kaže na eno izmed zvezdnic resničnostnega šova, Amy Childs. Foto: Uradna Facebookova stran
Celotna igralska zasedba
Resničnostna oddaja The Only Way is Essex v Brentwood privablja vse več mladih, zabave željnih deklet. Foto: Uradna Facebookova stran

S tem želijo v Brentwoodu, ki zadnje čase po zaslugi resničnostne oddaje The Only Way is Essex (gre za britansko različico ameriških resničnostnih šovov Jersey Shore in The Hills) postaja pravo žurersko mestece, pomagati (predvsem mladim) ženskam, ki so pregloboko pogledale v kozarec, varno priti domov.

"Oblečene, kot da nimajo okusa in samospoštovanja"
Kratka krilca, globoki dekolteji ali pa celo pomanjkanje oblačil v kombinaciji z alkoholom so lahko za dekleta precej nevarni, zato so mestne oblasti pobrskale po finančnih rezervah in sporočile, da bodo s 3.000 funti bodisi sofinancirale cene prevozov s taksiji bodisi organizirale posebne brezplačne avtobusne prevoze.

Mestni svetnik Chris Hossack, ki stoji za zamislijo, je namreč prepričan, da so pomanjkljivo oblečene in pijane ženske lahko tarče spolnega nadlegovanja ali celo posilstev: "Ko se ženska tako obleče, je vedno tveganje, da jo bo kakšen nagnusen moški izkoristil. Razumem, da si te mlade ženske želijo biti videti privlačne, a včasih pretiravajo - kot da nimajo ne okusa ne samospoštovanja."

"Jaz in druge dame želimo le vzbuditi samozavest v dekletih"
Ob tem je Hossack prepričan, da slab zgled mladim dekletom daje prav ena izmed zvezdnic resničnostnega šova The Only Way is Essex, 23-letna Amy Childs, sicer lastnica tamkajšnjega lepotnega salona, ki slovi po svoji ne prav izbrani garderobi - in svojem ne prav uglajenem vedenju.

Childsova se je na Hossackove pripombe, da je "prav ona velik del problematike", že odzvala: "Takšni komentarji niso ravno pošteni. Jaz in druge mlade dame iz Essexa želimo v dekletih, ki nas spremljajo in se po nas zgledujejo, vzbuditi samozavest. Ne razumem, zakaj smo zaradi želje, da bi bile videti glamurozno, označene za neodgovorne."

Žrtev je nedolžna!
Zaradi Hossackovih besed so v zrak skočili tudi v organizaciji za pomoč posiljenim ženskam in ga opomnili, da za tako vplivnega krajevnega politika ni primerno, da za spolno nasilje krivi (potencialne) žrtve. "Vedno se moramo zavedati, da je žrtev na koncu še vedno žrtev. Nikoli se ne bi smelo namigovati, da se žrtev sama izpostavlja zločinu zaradi svojega načina oblačenja ali vedenja," je dejala predstavnica organizacije.

"Če imajo denar za alkohol, ga imajo tudi za taksi"
Nad zamislijo niso navdušeni niti taksisti. Ena izmed njih, Trisha Cleary, je za Telegraph dejala: "Tovrstne turistke povzročajo manj težav kot turisti, ki prihajajo iz bližnjih krajev. Če imajo dovolj denarja, da si plačajo alkohol, imajo navadno tudi denar za taksi."

Proti takšnim popustom so tudi meščani. Vodja zveze davkoplačevalcev Matthew Sinclair pravi: "Jasno je, da je pomembno, da po noči veseljačenja vsi pridejo varno in srečno domov, a ni naloga mestnega sveta, da plačuje za vožnje taksija."

V spodnjem videu pa si lahko za pokušino ogledate izsek iz najnovejše epizode resničnostne oddaje The Only Way is Essex.