Rus bo v zaporu preživel osem let in pol (Fotografije je simbolična). Foto: EPA
Rus bo v zaporu preživel osem let in pol (Fotografije je simbolična). Foto: EPA

47-letni podjetnik je med preiskavami razkril, da je bila njegova soproga alkoholičarka, a se ni želel od nje ločiti, saj bi tako dobila polovico njegovega premoženja. Zato se je odločil po pomoč obrniti k poklicnim morilcem, ki pa so ga "potegnili za nos". Lažni poklicni morilci so od Rusa vzeli denar, umora pa niso izvedli, žena tako še živi, mož pa bo kar nekaj časa zaradi poskusa umora moral preživeti v zaporu.

Za Rusa je bil "usoden" neznani moški, ki se je predstavljal kot poklicni morilec. Plačal mu je 4.200 evrov predujma za umor. A ko se ni zgodilo nič, je Monastirski pritisnil na morilca, ki pa se je izkazal za alkoholika in je denar že zapravil za pijačo. Prevarant je o naročilu obvestil policijo, ki je stopila v stik z ženo in umor priredila. Lažni poklicni morilec, ki je sodeloval s policijo, je Monastirskemu poslal fotografijo domnevne žrtve umora. Podjetnika pa je policija aretirala, ko je plačal preostalih 10.000 evrov.

Monastirski je policiji razkril, da je bil to že peti poskus naročila umora soproge, a da so ga vsakič "nategnili" za od 2.000 do 10.000 evrov. "Vsepovsod me opeharijo," je Monastirski po pisanju ruskih medijev dejal ob aretaciji.

Zaradi svojega pohlepa 47-letni podjetnik zdaj ni ostal samo brez polovice, temveč brez vsega premoženja, saj je pristalo v rokah soproge, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.