Ste tudi vi imeli afero na delovnem mestu? (fotografija je simbolična). Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Ste tudi vi imeli afero na delovnem mestu? (fotografija je simbolična). Foto: freedigitalphotos.net

V spletni raziskavi, ki jo je opravila nemška izdaja revije Playboy, je sodelovalo 1.500 ljudi. Dobra petina jih je tako potrdila, da so seksali na delovnem mestu, 22 odstotkov pa jih je priznalo razmerje s sodelavcem oziroma sodelavko.

Med tistimi, ki so se strastem predajali na delovnem mestu, je 44 odstotkov takih, ki so to počeli samo enkrat ali dvakrat, 15 odstotkov pa jih je priznalo, da so to počeli več kot desetkrat, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Razmerje na delovnem mestu se ni za vse končalo slabo - osem odstotkov jih je zaradi afere izgubilo delo, 17 odstotkov pa jih je trpelo zaradi opravljanja med sodelavci - za okoli 30 odstotkov vprašanih se je namreč končala s poroko ali resno zvezo.

Seks z nadrejenim
15 odstotkov takih, ki so imeli spolne odnose na delovnem mestu, je te imelo z osebo, ki jim je bila nadrejena, 18 odstotkov pa s praktikantom/praktikantko. 34 odstotkov se jih je v afero zapletlo s kolegom/kolegico na enakem položaju.

Med moškimi, starimi od 50 do 59 let, je imela spolne odnose na delovnem mestu kar tretjina vprašanih. V starosti med 18 in 29 let je takih 16 odstotkov.