Nogometni klub Radnik se je iskreno zahvalil Rakitiću za lepo gesto. Foto: FK Radnik Bijeljina
Nogometni klub Radnik se je iskreno zahvalil Rakitiću za lepo gesto. Foto: FK Radnik Bijeljina
Ivan Rakitić pri Barceloni igra kot vezist. Foto: Reuters

Po poročanju Blica je predsednik nogometnega kluba Radnik nekdanji član srbske reprezentance Mladen Krstajić, ki je z Rakitićem svoj čas igral v Schalkeju, kjer sta postala dobra prijatelja.

Decembra leta 2007 so ju celo suspendirali iz ekipe, ker sta v družbi nemškega nogometaša Jermaina Jonesa skupaj odšla na koncert srbskega popfolkzvezdnika Mileta Kitića, kjer sta se zabavala in popivala do jutranjih ur.

42-letni Krstajić je po koncu igralske kariere leta 2011 postal športni direktor Partizana, kjer je ostal pol leta. V začetku lanskega leta je prevzel Radnik, ki je krepko popestril prvenstvo BiH-a, ker po 20 krogih deli četrto mesto skupaj s Sarajevom.

"Velika čast je imeti takega prijatelja"
V tem klubu, ki igra na mestnem stadionu v Bijeljini, so na zastarelem semaforju do zdaj rezultate posodabljali igralci iz mladinske reprezentance. Tega je zdaj konec, ker, kot je sporočil Radnik na svojem Facebooku, bo stadion po zaslugi 27-letnega Rakitića dobil novi, moderni semafor. "Hvala ti, Ivan," so še pristavili.

Na potezo se je odzval tudi Krstajić, ki se je Rakitiću zahvalil, da se je odzval na akcijo. "To je sijajna gesta Ivana, s katerim sem v Schalkeju preživel pet let. Gre za fantastičnega človeka, ki je brez vsakršnega razmišljanja sprejel predlog mojega prijatelja Petra Stevića. Velika čast je imeti takega prijatelja, ob tej priliki pa se mu v svojem imenu in imenu mesta Bijeljine iz srca zahvaljujem za to, kar je storil za nas. Za Radnik je to v tem času, ko dosegamo najboljše rezultate v Premier ligi, velika stvar."