Slon Bansi in Krtek Črtek sta za otroke pripravila prikupno Miklavževo oddajo Križ kraž. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Slon Bansi in Krtek Črtek sta za otroke pripravila prikupno Miklavževo oddajo Križ kraž. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer

Bansi je bil povabila seveda izredno vesel, sploh zato, ker bo nastopil v posebni Miklavževi oddaji.

Krtka Črtka mladi nadobudneži zelo dobro poznajo. Zabava jih namreč vsako soboto ob 7. 25 zjutraj na 1. programu Televizije Slovenija. Slona Bansija, ki je zelo poseben slon, saj živi v računalniku in ima vsak dan rojstni dan, pa so nekateri otroci prav tako že spoznali, predvsem po njegovih zanimivih in poučnih prireditvah in po videoposnetkih, ki jih redno objavlja.

Slontastičen pozor: sobota, 5. 12. 2009, ob 7.25 na TVS 1
Takrat bo na sporedu oddaja Križ Kraž, ki jo vodi Krtek Črtek. A to ne bo povsem navadna oddaja - to bo oddaja, v kateri bo imel veliko povedati tudi slon Bansi. Bansi in Krtek Črtek se bosta pogovarjala o veliko zanimivih stvareh. Seveda ne bosta pozabila omeniti radodarnega Miklavža, ki obišče otroke ravno na ta dan, le v nekoliko poznejših večernih urah. Za Bansija je bilo tovrstno gostovanje v oddaji prvič, seveda pa si že zdaj upa trditi, da ne zadnjič. Vsaka takšna posebna, in kot bi rekel on, slontastična televizijska izkušnja je zanj namreč izredno navdušujoča in pozitivna.

Bansi vam odgovori na še tako zapleteno vprašanje
Bansi na svoj računalniški naslov bansi@rtvslo.si redno prejema zelo posebna in radovedna vprašanja še bolj radovednih otrok. Nanje seveda poskuša kar najhitreje odgovoriti, in vse to objavi na svoji spletni strani.

Vsak dan pa objavi tudi risbo dneva, zato otroke še posebej spodbuja k risanju in drugim oblikam kreativnosti (izdelovanje izdelkov, pisanje zgodbic, pesmic in podobno). Pridne risarje seveda tudi nagradi. Prav tako pa vsake toliko časa pripravi še posebej radodarno nagradno igro in tako še bolj razveseli otroke.

Vabljeni torej k ogledu oddaje Krtek Črtek v soboto ob 7. 25 na TVS 1.

V spodnji galeriji si za pokušnjo oglejte nekaj fotografskih utrinkov, nastalih med snemanjem v televizijskem studio.

Še več jih najdete na Bansijevi spletni strani. Že zdaj pa Bansi poziva vse otroke, da mu po ogledu oddaje pošljejo kakšno risbico, na kateri je skupaj s svojim gostiteljem Krtkom Črtkom.