Slovenija stavi na vino. Foto: Reuters
Slovenija stavi na vino. Foto: Reuters
Kranjska klobasa
Belgijci imajo radi kranjske klobase. Foto: RTV SLO

V belgijski prestolnici ta konec tedna poteka sejem kulinarične knjige, kjer je Slovenija častni gost. "Slovenija se predstavlja kot dežela, v kateri se pije vrhunsko vino, na vinih je poudarek," je dodal.

Slovenska slana čokolada
Obiskovalci lahko na slovenskem razstavnem prostoru poleg vina poizkusijo tudi čokolado z okusom po soli, oljčno olje z okusom po pomaranči ali limoni in bučno olje, ki ga Slovenija tudi poskuša zaščititi z geografskim poreklom. Ne manjkajo niti tartufi in meso. "Slovenija se predstavlja tudi kot dežela vrhunskih tartufov ter seveda pršuta in drugih mesnin, pri čemer poudarjam kranjsko klobaso, ki jo imajo Belgijci zelo radi," je rekel Klančnik.

Slovenska hrana prodira v Evropo
"Slovenija se vse bolj uveljavlja kot privlačen cilj turistov in obiskovalce zapeljuje s svojo raznolikostjo na sicer tako majhnem območju. Vsak, ki jo obišče, je očaran nad njenimi naravnimi lepotami ter navdušen nad njeno kulinarično ponudbo in vini, ki vse bolj prodirajo na evropsko etnološko sceno," pa je ob odprtju sejma poudaril slovenski veleposlanik v Belgiji Borut Trekman, ki je vse obiskovalce povabil na pokušino kulinaričnih specialitet tudi v Slovenijo.