Za običajenga vojaka je bilo na krožnikih veliko premalo Foto: MMC RTV SLO
Za običajenga vojaka je bilo na krožnikih veliko premalo Foto: MMC RTV SLO
Kuharska misija slovenskih vojakov

S tekmovanja Expogast so pred štirimi leti že prinesli srebrno medaljo, na visoko uvrstitev pa upajo tudi letos. Šest kuharjev iz različnih slovenskih vojašnic se je na tekmovanje pripravljalo kar dve leti, v Logatcu pa so nekaj dni pred odhodom predstavili sedem menijev, za katere upajo, da bodo v Luksemburgu navdušili.

Priprava 21 krožnikov, ki sestavljajo te menije, pa je zahtevala tudi približno toliko ur dela.
Drugi del tekmovanja je priprava toplih menijev pred obiskovalci, tu bodo slovenski vojaki nastopili s krapom v testu, telečjim filejem v puranji srajčki in sladico iz koruzne zlivanke, tradicionalne prekmuske jedi, pripravljeno na sodoben način.

Slovenski vojaški kuharski mojstri upajo, da jim bo s temi jedmi uspelo ugnati ekipe iz Švice, ZDA in Švedske, ki veljajo za vojaške kuharske velesile.

Kuharska misija slovenskih vojakov