Gledanost Vampirskih dnevnikov je padla po odhodu prve zvezdnice serije Nine Dobrev. Foto: Reuters
Gledanost Vampirskih dnevnikov je padla po odhodu prve zvezdnice serije Nine Dobrev. Foto: Reuters
false
Poslavlja se tudi igralska zasedba serije Teen Wolf. Foto: Reuters

Srca oboževalcev televizijske drame CW-ja Vampirski dnevniki so zlomljena, saj so ustvarjalci napovedali, da se z osmo sezono serija nepreklicno poslavlja. Novico so sporočili na konvenciji Comic-Con, ki so se je udeležili tudi zvezdniki serije Ian Somerhalder, Paul Wesley, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Matt Davis in Michael Malarkey.

"Zadnjih sedem let ste nas vabili v svoje domove. Spoznali smo se in postali prijatelji. Postali smo družina. In se noro zaljubili," so dejali ustvarjalci serije v poslovilnem videu, ki so ga objavili na portalu YouTube. "Snemanje 22 epizod v zadnjih sedmih letih me je izoblikovalo v osebo, kot sem danes," je dejal 34-letni Wesley.

Novica sicer ni nobeno presenečenje, saj sta tako Wesly kot Somerholder namigovala na njun odhod, potem ko je leta 2015 ekipo zapustila ena izmed največjih zvezdnic serije Nina Dobrev. Igralka, ki je v seriji igrala protagonistko Eleno Gilbert, je svojo odločitev sporočila prek svojega Instagrama, potem ko so že predtem fotografije preostalih članov igralske zasedbe in ekipe nakazovale, kaj se pripravlja.

A ni izključeno, da bi se lahko igralka vrnila v zadnji sezoni. "Nina je vedno trdila, da če bo imela mesto v sklepni epizodi, se bo vrnila," je namignila izvršna producentka Julie Plec.

A ne le Vampirski dnevniki, po šestih sezonah se poslavlja tudi MTV-jeva drama o volkodlakih Teen Wolf. "Vem, da ste žalostni glede tega, toda glede na to, da smo vam to novico lahko povedali na Comic-Conu, je to grenko-sladka izkušnja," je dejal producent Jeff Davis. "Liki so tik pred maturo in to je velika stvar za njih," je o novi in hkrati zadnji sezoni še dodal Davis.

Tako Vampirski dnevniki kot Teen Wolf sta bili med zadnjimi izpostavljenimi serijami o vampirjih in volkodlakih, ki so vzniknile po knjižnem in televizijskem uspehu najstniške sage Somrak.