Ledena dežela obiskovalce sprejema 28., 29. in 30. decembra ob 12., 14. in 16. uri. Glede na zanimanje pa bo morda svoja vrata odprla tudi 26. in 27. decembra. Foto: Mitja Sodja, FotoBohinj
Ledena dežela obiskovalce sprejema 28., 29. in 30. decembra ob 12., 14. in 16. uri. Glede na zanimanje pa bo morda svoja vrata odprla tudi 26. in 27. decembra. Foto: Mitja Sodja, FotoBohinj

Ledeno deželo je pripravila Top agencija, ki jo vodi Elizabeta Topolnik. Kot je povedala na novinarski konferenci, so zbrali že več kot 900 prijav otrok in njihovih staršev ter drugih spremljevalcev iz vse Slovenije, največ pa iz Primorske. Obisk dežele za otroka stane 15, za odraslega pa pet evrov.

Otroci vstopijo v kočo, kjer jih pričaka Božiček, ki pripoveduje zgodbe iz pravljičnega sveta. Nato sledijo rajanje, ogled Božičkovih sani in mali adrenalinski jelenčkov spust, primeren tudi za manjše otroke. Hkrati so pripravljeni ledeni tobogan in druge animacije, kot je slepo sprehajanje.

Topolnikova je prepričana, da bodo Ledeno deželo, za katero so morali letos iz Bohinjske Bistrice pripeljati 20 prikolic snega, nadaljevali tudi prihodnjo zimo. Že spomladi pa bodo na tem mestu uredili eko doživljajski park za otroke.

Direktor Turizma Bohinj Klemen Langus je zadovoljen, da se v Bohinju vse bolj širi zasebna pobuda. "Taka ponudba je v našem turizmu vsekakor dobrodošla, saj je namenjena najmlajšim in družinam," je poudaril.

Ob tem je dodal, da so v Bohinju, kjer so sicer močno odvisni od vremenskih razmer, dobro pripravljeni na zimsko sezono. Na Voglu se je že začela smuka, urejene pa so tudi tekaške poti na Pokljuki. Vendar si zelo dobrih turističnih rezultatov Langus tudi v tej zimski sezoni ne more obetati, saj so hoteli na elitnih lokacijah še vedno zaprti, med njimi tudi hotela Ski na Voglu in Zlatorog ob Bohinjskem jezeru. "Zato bom vesel bom, če bomo dosegli lanski turistični obisk," je dejal Langus.

Foto: Mitja Sodja, FotoBohinj