Američan je pustil svoj pečat pri serijah Cheers in Taxi, sodeloval pa je tudi pri ustvarjanju serij Friends, Anger Management, House of Cards, The Simpsons, The Drew Carey Show ... Foto: The Hollywood Reporter
Američan je pustil svoj pečat pri serijah Cheers in Taxi, sodeloval pa je tudi pri ustvarjanju serij Friends, Anger Management, House of Cards, The Simpsons, The Drew Carey Show ... Foto: The Hollywood Reporter
Simpsonovi
Sam Simon je pred več kot 20 leti z Mattom Groeningom in Jamesom Brooksom "zakrivil" animirano serijo Simpsonovi. Foto: EPA

58-letni izvršni producent, devetkratni dobitnik nagrad emmy, pravi, da s svojim bogastvom želi pomagati v boju proti zlorabljanju živali in v boju proti lakoti, piše Hollywood Reporter. Dodal je, da ima več denarja, kot ga lahko porabi, in da mu podarjanje predstavlja veliko zadovoljstvo.

Samuel je bil dvakrat poročen - z igralko Jennifer Tilly in Playboyevo zajčico Jami Ferrell - nima pa otrok. Zdravniki so mu konec leta napovedali, da bo živel le še od tri do šest mesecev. Veselje v njegovih zadnjih dneh, kot pravi sam, mu prinaša to, da bodo njegovi milijoni uporabljeni v dobre namene.

"Želim, da prenehajo izvajati poskuse na živalih," Simon spregovori o svojih željah za prihodnost, dosleden vegan pa je dodal še: "Veganstvo je odgovor na skoraj vsako težavo, s katero se soočamo v svetu, ko gre za lakoto in podnebne spremembe."

Američan, ki je pustil svoj pečat tudi pri serijah Cheers in Taxi, sodeloval pa je tudi pri ustvarjanju serij Friends, Anger Management, House of Cards in The Drew Carey Show, je leta 2011 sicer ustanovil svojo fundacijo Sam Simon, katere fond znaša 23 milijonov dolarjev, finančno pa pomaga tudi organizacijam PETA (Simon je s slednjo sodeloval tudi pri akciji reševanja zlorabljenih cirkuških živali), Save the Children in Sea Shepherd.

Simpsonovi mu prinašajo milijone
Simon je leta 1989 skupaj z Mattom Groeningom in Jamesom L. Brooksom pomagal pri ustvarjanju kultne serije Simpsonovi, pri projektu je prenehal sodelovati štiri leta pozneje, a še vedno mu je ostal naziv izvršnega producenta, kar mu je v letih, ki so sledila, prineslo deset milijonov dolarjev na leto. "Denar od Simpsonovih je bil iz leta v leto večji in večji. Še 25 let pozneje denar kar priteka," je presenečen nad uspehom Simpsonovih Simon, ki ga njegov nekdanji sodelavec Groening opisuje kot briljantno zabavnega in psihično neuravnoteženega.