Hefner ostaja v dvorcu, čeprav ga prodajajo. Foto: EPA
Hefner ostaja v dvorcu, čeprav ga prodajajo. Foto: EPA

Toda ob tem se lahko potencialni novi lastniki lahko obrišejo pod nosom, če mislijo, da bo znano posestvo, ki je v ponedeljek prišel na trg, hitro v njihovih rokah. Namreč, ustanovitelj revije in velemojster zabav Hugh Hefner nima prav nobene želje, da ga zapusti.

"Pogoj pri prodaji je, da lahko gospod Hefner še vedno dela in živi na svojem posestvu," je dejal predstavnik za stike z javnostjo Playboya John Vlautin. Toda pogajanja med prodajalcem in kupcem bodo šele določila, ali bo lahko 89-letnik še naprej živel v svojem dvorcu brez plačevanja najemnine.

Posestvo, ki stoji na prestižni lokaciji na Holmby Hills, je bilo v zadnjih desetletjih postojanka številnih zvezdnikov in lepih žensk. Dvorec ima 29 sob, igralnico, domači kino, vinsko klet, telovadnico, teniško igrišče, plavalni bazen in hišo za goste s štirimi spalnicami. Prav tako pa je njen del še razvpita jama, kjer so domišljijo obiskovalcev burile zajčice.

Toda po poročanju ameriških medijev je sama cena pretirana, sploh če upoštevamo dejstvo, da je bilo bližnje posestvo, ki je za dva ara večje od dvorca, lani prodano za 59 milijonov ameriških dolarjev. "Mogoče 90 milijonov. Toda 200 milijonov?! To je absurd," je izjavil nepremičninski agent Rory Barish.

A zdi se, da imperij Playboya močno računa na to finančno injekcijo. "To je pravi čas, da poiščemo kupca za to neverjetno nepremičnino, ki razume vlogo, ki jo je dvorec igral v zvezi z našo blagovno znamko in bi nam omogočil, da investiramo v preobrazbo našega posla," je dejal izvršni direktor Playboya Enterprises Scott Flanders.