Danes mineva 14 let od smrti priljubljene princese. Foto:
Danes mineva 14 let od smrti priljubljene princese. Foto:
Britanska kraljeva družina - nihče po priljubljenosti ne seže Diani do kolen. Foto: EPA

Nekdanjo valižansko princeso so Britanci namreč postavili daleč pred kraljico Elizabeto, princa Charlesa in celo pred Williama in Kate, ko so jih vprašali, s kom bi najraje poklepetali (živim ali mrtvim).
Kate Middleton je pristala na sedmem mestu z le 4 odstotki glasov, pred njo so se uvrstili angleški kralj Henrik VIII., kraljica Viktorija in princ Harry, medtem ko se je na zadnje mesto uvrstila Camilla, soproga princa Charlesa.
Stephen Fry pred Johnnyjem
Prvo mesto v tej anketi uporabnikov Skypa je osvojil britanski igralec Stephen Fry, sledi njegov ameriški kolega Johnny Depp.
Diana si deli peto mesto z nogometašem Davidom Beckhamom in je edina ženska med prvih 10. Anketiranke so namreč dajale prednost Georgeu Clooneyju, Colinu Firthu in Elvisu, moški pa so preferirali športne zvezdnike, kot je Mohamed Ali.

Najbolj priljubljeni pripadnik modre krvi po Diani je njen najstarejši sin William, sledijo njegova babica, sedanja kraljica Elizabeta II., ter dve že stoletja pokojni kronani glavi: ustanovitelj anglikanske cerkve Henrik VIII. in ženska, ki je britanski imperij pripeljala do vrhunca, Viktorija.
Bolj ob dnu so se znašli Dianin nekdanji soprog princ Charles, njegov oče princ Philip in že omenjena Charlesova sedanja soproga Camilla Parker Bowles.
Princesa Diana je umrla pri 36 letih 31. avgusta 1997 v prometni nesreči v pariškem tunelu Pont de l'Alma. V nesreči je življenje izgubil tudi njen takratni partner, Dodi Fayed, in njun voznik Henri Paul. Princesin pogreb si je ogledalo na milijone ljudi.