Zaročna fotografija Samuela in Helen, ki sta jo posnela
Zaročna fotografija Samuela in Helen, ki sta jo posnela "v živo". Foto: Reuters

27-letni Samuel Kim je začel pred tednom pljuvati kri, a svoji zaročenki Helen Oh si tega ni upal omeniti, saj je bila presrečna zaradi priprav na poroko, ki se je obetala v naslednjih dneh. Njuni sorodniki in prijatelji so že sedli na letala ter iz New Yorka in daljne Južne Koreje že prileteli v Kalifornijo, ko se je Samuelu stanje nenadoma poslabšalo in je moral na urgenco. Tam so ugotovili, da gre za hudo pljučno okužbo, zato so ga hospitalizirali.

Helen in vseh 500 svatov se je zbralo v cerkvi, na oltarju pa je stal prenosni računalnik, iz katerega se je smejal Samuel, ki se je med obredom tako oglašal iz bolnišnične karantene. Medicinske sestre so segle v lastni žep in poskrbele, da so tudi bolnišnično sobo prekrivali šopki rož, računalniški tehniki pa so poskrbeli za grafično ter zvokovno obdelavo spletnega obreda.

"Helen se je odlično držala, čeprav ji je bilo neznansko težko, ker me ni bilo ob njej, se ni razjokala. Za poročno darilo pa sem ji podaril letalske vozovnice za Evropo in ji obljubil, da bom kmalu ozdravel, da bova lahko obiskala Pariz in Prago," je Samuel sporočil iz bolnišnice.