Mala Esperanza je prinesla žarek upanja. Foto: BBC
Mala Esperanza je prinesla žarek upanja. Foto: BBC

Ime je deklici izbral očka Ariel Ticona, ki je z drugimi sodelavci ujet pod zemljo že 40 dni. Sorodniki so rojstvo njegovega tretjega otroka (z ženo imata že dva sinova) posneli, da bi ga lahko videl tudi očka.

Namesto Caroline Esperanza
29-letnik je namreč svoji ženi Margariti Segovii, preden je ostal 5. avgusta ujet 700 metrov pod zemljo, obljubil, da bo ob njej pri rojstvu. Zaradi nesrečnega dogodka, ki se je zgodil, pa je ženo prosil, naj mu rojstvo posname. Sprva sta želela hčerko poimenovati Carolina, a sta si zdaj na njegovo željo in v upanju na srečen konec zgodbe (rudarje naj bi rešili, če bo šlo vse po sreči pred božičem), dala ime Esperanza (upanje).

"Tehtala je nekaj več kot tri kilograme in vse je potekalo brez težav. Zdaj le čakamo, da prideta domov," je povedal ponosni dedek Hector Ticona, ki skupaj z drugimi sorodniki ujetih nesrečnežev tabori ob rudniku. S sinom bo poskušal čim prej govoriti in mu posredovati videoposnetek, piše BBC.

Dolgotrajno reševanje
Reševanje rudarjev reševalni ekipi povzroča kar nekaj težav. Po nekaj težavah s svedri naj bi zdaj vrtanje nadaljevali, po besedah inženirja Reneja Aguilarja jim je doslej uspelo zavrtati 283 metrov globoko.