Octavia Spencer, nova zvezdnica sodobne različice serije Umor, je napisala. Foto: Reuters
Octavia Spencer, nova zvezdnica sodobne različice serije Umor, je napisala. Foto: Reuters
Angela Lansbury
Angela Lansbury je uspeh kariere dosegla z vlogo pisateljice detektivskih romanov z znamenitim pisalnim strojem v televizijski uspešnici Umor, je napisala. Serijo so predvajali kar 12 sezon, v 264 epizodah pa je bistroumna ljubiteljska detektivka Jessica Fletcher prišla do dna številnim zapletenim zločinom. Foto: EPA

Televizijska mreža NBC je potrdila, da namerava na trg poslati sodobno različico serije, ki velja za eno najuspešnejših televizijskih serij. Predvajali so jo kar 12 let, med letoma 1984 in 1996, danes 88-letni igralki Angeli Lansbury pa je kot ljubiteljski detektivki po imenu Jessica Fletcher uspelo razrešiti več kot 200 zločinov, ki so se zgodili v njeni bližini.

V novi različici bo zločine reševala 43-letna Octavia Spencer, ki bo zaposlena kot pisarniška uslužbenka v bolnišnici, v prostem času pa je pisateljica in ljubiteljica kriminalk, piše Deadline Hollywood. Serijo bo produciral David Janollari, ki je sodeloval pri seriji Pod rušo (Six Feet Under), za scenarij pa bo poskrbela Alexandra Cunningham, nekdanja izvršna producentka pri seriji Razočarane gospodinje (Desperate Housewives).

Ko Jessica Fletcher sreča Columba
"Vedno sem želela nastopiti kot detektivka. Ko sem pred kratkim srečala Boba Greenblatta (generalnega direktorja pri NBC-ju, op. a.), me je vprašal, v kakšni vlogi bi se rada preizkusila na televiziji. Seveda, rekla sem J. B. Fletcher sreča Columba. In tukaj smo ..." je Spencerjeva, ki je leta 2012 prejela oskarja za stransko žensko vlogo v filmu Služkinje (The Help), za Deadline pokomentirala prihajajoči projekt: "Presrečna sem, ker bom imela spet priložnost sodelovati z Davom Janollarijem, in tudi z Alex Cunningham, briljantno pisateljico, s katero deliva ljubezen do skrivnostnega in do Angele Lansbury."

Nova serija bo sodobna, podobna naj bi bila seriji Kosti (Bones) in filmu Fargo, v seriji pa bomo spremljali žensko, ki jo fascinira svet kriminala. Kmalu potem ko objavi svoj prvi kriminalni roman, tudi v "resničnem" življenju postane dejavna udeleženka v preiskavah.

V novi seriji bodo uporabili enako uvodno melodijo kot pri izvirni seriji.