Lipicanec se bo predstavil Brazilcem. Foto: BoBo
Lipicanec se bo predstavil Brazilcem. Foto: BoBo
Na spominski znamki bo poleg lipicanca še brazilski avtohtoni konj mangalarga marchador. Foto: EPA

Veleposlaništvo RS v Brasilii bo jutri zvečer v razstavnih prostorih zakonodajne skupščine v Brasilii prvič organiziralo sprejem ob dnevu državnosti, na katerem bo Pošta Brazilije (Correios) v okviru serije Diplomatski odnosi izdala komplet spominskih znamk z motivom slovenskega lipicanca in brazilskega avtohtonega konja mangalarga marchador.

Pošta Brazilije bo tako ob 25. obletnici slovenske neodvisnosti izdala 600.000 izvodov znamk, ki bodo dostopne v poštnih uradih v večjih mestih po vsej Braziliji. Vrednost znamke je 3,55 reala.

Zakonodajna skupščina bo tudi prizorišče odprtja razstave 40 fotografij Čutim Slovenijo. Čutim 25, na katerih se z najlepšimi motivi iz Slovenije predstavljajo slovenski fotografi. Razstava bo na ogled vse do konca julija.

Slovenski film se predstavlja v Braziliji
Veleposlaništvo ob dnevu državnosti v sodelovanju z Zvezo Slovencev v Braziliji pripravlja tudi praznovanja v Sao Paulu in Rio de Janeiru, poleg tega pa v jubilejnem letu organizira še druge zanimive dejavnosti, kot je festival sodobnega slovenskega filma, ki se bo v brazilski prestolnici odvijal v jeseni.

Veleposlaništvo v Braziliji je bilo odprto leta 2010, poleg Brazilije pa nerezidenčno pokriva še Kolumbijo, Venezuelo, Ekvador in Bolivijo.