Dogodka se udeležijo razstavljavci in vzreditelji od vsepovsod. Foto: David Černec
Dogodka se udeležijo razstavljavci in vzreditelji od vsepovsod. Foto: David Černec

Ljubljansko Gospodarsko razstavišče 28. in 29. avgusta gosti mednarodno razstavo mačk. Dogodek v znamenju mačk organizira Felinološko društvo Ljubljana, na njem pa je mogoče videti okoli 250 mačk različnih pasem in velikosti ter v različnih barvnih odtenkih – od enobarvnih do večbarvnih, progastih, pikastih ali brez vzorca, prisotne so tudi dolgodlake in tiste brez dlake. Nekatere predstavnice pasem so sicer v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni.

Obiskovalci lahko med razstavo pridobijo veliko informacij. Foto: David Černec
Obiskovalci lahko med razstavo pridobijo veliko informacij. Foto: David Černec

Ker naj bi mačja razstava sodila med večje v tem delu Evrope, so pričakovali in še pričakujejo pester mednarodni obisk – običajno se dogodka udeležijo razstavljavci in vzreditelji iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske in drugih okoliških držav, lani so sodelovali tudi razstavljavci iz Švice, Poljske, Švedske in Rusije. Po pravilih krovne zveze FIF se bodo za prestižne nazive najlepših potegovale tako pasemske kot tudi domače mačke.

Obiskovalci se lahko, poleg občudovanja, tudi veliko naučijo

Letošnja razstava je že četrta zapored, obiskovalcem, ki lahko glasujejo za najlepšo mačko, pa bodo znova brezplačno dostopne pisne in ustne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi, delo predstavlja tudi društvo za zaščito in varstvo živali. Skrbniki lahko na številnih stojnicah najdejo tudi različne pripomočke za svoje kosmatince.

Razstava bo odprta še 29. avgusta med 10. in 18. uro, za obisk pa je treba izpolnjevati pogoj PCT.