V Londonu so na ogled postavili unikaten vpogled v oko viharja
V Londonu so na ogled postavili unikaten vpogled v oko viharja "beatlomanije". Foto: AP

Med drugim si bodo radovedneži lahko ogledali fotografije takrat rosno mladega zdaj 81-letnika in njegovih nekdanjih glasbenih kolegov Georgea Harrisona, Ringa Starrja in Johna Lennona, med prvimi nastopi po ZDA.

Foto: Twitter/Paul McCartney
Foto: Twitter/Paul McCartney

"Fotografije dokumentirajo obdobje vse od takrat, ko je beatlomanija preskočila meje Velike Britanije, do prvih koncertov v ZDA in svetovne slave," je za Reuters povedala kuratorka razstave Rosie Broadley. Ogledati si bo mogoče več kot 250 fotografij McCartneyjevega arhiva, nekaterih fotografij že desetletja ni pokazal niti lastni ekipi. Ena izmed fotografij, za katero je Broadley povedala, da McCartneyjeva najljubša prikazuje Harrisona v sončnih očalih, kako se ob pijači in cigareti sprošča ob bazenu, le nekaj dni po nastopu v oddaji The Ed Sullivan Show.

"Ne vem točno, ali so se takrat še zavedali, kaj so dosegli, ampak zdi se, kot da George popolnoma uživa v trenutku," je dodala kuratorka. Povedala je tudi, da ima veliko fotografij za McCartneyja veliko sentimentalno vrednost, saj so zelo intimne in osebne. Tudi zato je razstava naslovljena The Eyes of the Storm (Oči viharja), saj opazovalec dobi enkraten vpogled v notranjost viharja beatlomanije in doživi perspektivo zvezdnikov. Fotografije, posnete v Londonu, Parizu in po ZDA, bodo na ogled postavljene vse do oktobra.