Woolworths je pripravljen. Samo še William in Kate se morata opogumiti. Foto: EPA
Woolworths je pripravljen. Samo še William in Kate se morata opogumiti. Foto: EPA
Princ William
Princ William je upanje mnogih Britancev, ki bi najraje videli, da bi kar William nasledil svojo babico na prestolu. Tudi njegovo dekle je Britancem všeč. Foto: EPA

Na Otoku namreč že dolgo čakajo na zaroko "zlatega dečka" princa Williama in Kate Middleton.

Pri Woolworthsu so očitno prepričani, da se bo zgodilo kmalu, saj so že izdelali 100.000 spominkov v čast zaroki v kraljevi družini. V skladiščih tako čaka 25.000 skodelic, 15.000 prtičkov za pod čajnik, 12.000 krožničkov in 8.000 podlog za miško, pripravljenih pa je še približno dvajset drugih spominkov, med katerimi so plastične lutke para, mobilni telefoni, kozarci za šampanjec in topli copati. Vse seveda s podobami Williama in njegove Kate.

Charlesovo poroko so zamudili
Pri Wooloworthsu, ki mu Britanci ljubkovalno pravijo Woolies, imajo že izdelan natančen načrt - vse bo v trgovinah najkasneje v 48 urah po morebitni naznanitvi težko pričakovane zaroke. Tržni direktor Woolworthsa je pojasnil, zakaj so se odločili za nekoliko tvegano potezo: "Ko sta se poročila princ Charles in Camilla, je bilo povpraševanje po spominkih z njuno podobo neverjetno. Ker sta vse naredila zelo na hitro, nismo imeli časa za oblikovanje, izdelavo in dostavo spominkov. Tokrat smo odlično pripravljeni."

Bosta ali ne bosta?
William in Kate, ki ni plemiškega rodu, sta se spoznala leta 2001, ko sta študirala na univerzi St. Andrews na Škotskem. Konec leta 2002 sta postala sostanovalca, par pa dve leti kasneje. Prvič so ju paparaci zalotili skupaj aprila 2004 na smučanju v švicarskem letovišču Klosters. Britanski mediji so lani začeli glasno ugibati, kdaj bosta William in Kate - oba stara 24 let - naredila korak naprej. Ugibanja so zadnje mesece še veliko glasnejša.