Člana dvojca Peking Duk sta zvitega oboževalca označila za 'legendo'. Foto: Twitter Peking Duk
Člana dvojca Peking Duk sta zvitega oboževalca označila za 'legendo'. Foto: Twitter Peking Duk

David Spargo je velik ljubitelj avstralskega dueta Peking Duk, ki izvaja elektronsko glasbo in ga sestavljata Adam Hyde in Reuben Styles. Glasbenika si je tako močno želel osebno spoznati, da je skoval prefinjen načrt.

Ko sta Peking Duk pred kratkim nastopila v Melbournu, se je Spargo približal varnostniku, ki je varoval vhod v zaodrje, in mu dejal, da je Styles njegov polbrat. Varnostnik ga je sumljivo pogledal in mu rekel, naj na kakršen koli način to dokaže.

In res, oboževalec je iz žepa potegnil svoj pametni telefon, odprl stran Wikipedie, pobrskal na njen razdelek o Stylesovi družini in ga varnostniku pomolil pred obraz. Na Wikipedii, na kateri lahko vsak prispeva svoj zapis, je res pisalo, da je David Spargo polbrat Reubena Stylesa, kar pa je Spargo seveda dopisal le nekaj minut pred soočenjem z varnostnikom.

Glasbenika sta bila navdušena
Iznajdljivemu Avstralcu je potegavščina tako uspela in res je lahko stisnil roko Hydu in Stylesu, ki sta ga seveda prvič videla. Spargo jima je razkril svojo premeteno taktiko in glasbenika nista bila prav nič jezna, prav nasprotno, po koncertu so skupaj odšli v bližnji lokal spit pijačo.

"To je bila verjetno najbolj genialna, premetena poteza, kar sem jih kdaj videl. Stavek, da je Stylesov polbrat, je dopisal le nekaj trenutkov pred srečanjem z varnostnikom, neverjetno," je Adam Hyde nato dejal v pogovoru za Guardian. Styles pa je v smehu dodal: "Nikoli ne zaupajte Wikipedii."