Prve novice, da se Beavis in Butt-head vračata, so v medije pricurljale julija lani. Serija ohranja slog prvotne animacije, junaka sta iste starosti kot nekoč. Foto: YouTube
Prve novice, da se Beavis in Butt-head vračata, so v medije pricurljale julija lani. Serija ohranja slog prvotne animacije, junaka sta iste starosti kot nekoč. Foto: YouTube

Če spadate v generacijo, rojeno konec 70. ali v zgodnjih 80., vas bo najbrž razveselila novica, da se na ekrane vrača "debilno" hihitanje Beavisa in Butt-heada, mozoljastih (samooklicanih) rockerjev iz Highlanda v Teksasu.

Na spletu se je že pojavil napovedni video za novo sezono prigod dveh nergaških mulcev, ki se na ameriškem MTV-ju začne 27. oktobra.

Od vampirjev prek Jersey Shora do YouTuba
Med drugim si Beavis (tisti, ki si vrta po nosu) in Butt-head (tisti, ki je za odtenek manj "zabit") zamislita, da bi lahko glede na trenutno izjemno priljubljenost vampirskih likov med mladimi dekleti postala vampirja - a se jima poskus seveda izjalovi.

Po svoji navadi komentiranja glasbenih videov se mlada spolna obsedenca, ki pa izkušenj s seksom v bistvu nimata in se ob kakršni koli s seksom povezani temi začneta nenadzorovano hihitati, tokrat "spravita" tudi na zasedbo šova Jersey Shore ("Če bi dovolj dolgo sestavljal tale seznam, bi odkril, od kod izvira herpes.") in drugih MTV-jevih resničnostnih šovov. Ker sta lika v stiku s časom, se bosta norca delala tudi iz amaterskih posnetkov na YouTubu.

Kaj je zadnjih 14 let (da, odkar sta se tečnobi poslovili, je minilo že 14 let; serijo so na MTV-ju predvajali med letoma 1993 in 1997, vmes so leta 1996 posneli tudi film Beavis & Butt-Head Do America) počel ustvarjalec serije Mike Judge (ki tudi posoja glas obema likoma)? Med drugim je sodeloval pri nastajanju animirane serije King of the Hill, katere svet se, kot boste videli v napovedniku, preplete s svetom Beavisa in Butt-heada.

Alenka Klun