Dunking Devils so predstavili še en projekt s Slovenskimi železnicami. Foto: Dunking Devils
Dunking Devils so predstavili še en projekt s Slovenskimi železnicami. Foto: Dunking Devils

Čeprav vsi vemo, kako nevarno je prečkanje železniške proge zunaj označenega prehoda, to vseeno velikokrat storimo, a se lahko zelo hitro zgodi kaj nepredvidljivega, zato Slovenske železnice v tednu mobilnosti skupaj z akrobatsko skupino Dunking Devils opozarjajo na pomen varnosti.

"Glaven poudarek je na tem, da ljudi ozaveščamo, da je prečkanje tirov dovoljeno samo na za to označenih mestih oziroma prek pohodov do peronov," je za Televizijo Slovenija pojasnil Miloš Rovšnik iz Slovenskih železnic.

"Dunking Devilsi smo se odločili, da bomo danes ozaveščali svoje prijatelje o varnem prečkanju železniške proge," pojasnjujejo na začetku spota, ki vse opozarja, naj premislijo, ali je zaradi bližnjice smiselno tvegati življenje. Ob progo so tako postavili ogromen zvočnik in z zvokom vlaka strašili tiste, ki so tire prečkali zunaj označenega prehoda.

Tovrstno nevarno prečkanje železniških prehodov ni samo prepovedano, temveč tudi smrtno nevarno. Lani so na železniških prehodih umrli štirje ljudje.

Več si lahko ogledate v spodnjem prispevku.

Dunking Devils o varnem prečkanju prog
Dunking Devils o varnem prečkanju prog