Preroški Paul je po dobri uri razmisleka izbral nemško posodo s hrano. Foto: EPA
Preroški Paul je po dobri uri razmisleka izbral nemško posodo s hrano. Foto: EPA

Paul, hobotnica, ki živi v vodnem parku v Oberhausnu, si je s pravilnimi napovedmi rezultatov tekem nemške reprezentance ustvaril precejšen ugled - "zadel" je pri vseh dozdajšnjih tekmah Nemčije (pravilno je napovedala zmage nad Avstralijo, Gano in Anglijo ter poraz proti Srbiji), precej uspešno pa je zmage in poraze napovedoval tudi na Euru 2008, ko je pravilno napovedal 80 odstotkov rezultatov.

Nazadnje je po temeljitem razmisleku (dobro uro je izbiral med posodama s hrano z nemško in argentinsko zastavo) na koncu izbral hrano iz nemške posode. In prav zato je Paul zdaj dobil resno konkurenco - Argentinci so namreč hitro našli "svojega" preroka - delfina Sayka.

Delfin izbral argentinsko žogo
Ta je, seveda, po skoku čez oviro izbral žogo v barvah argentinske zastave, žogo v rdeče-rumeno-črni barvni kombinaciji pa ignoriral. Tudi ko ga je trenerka vprašala, ali bo Lionel Messi najboljši strelec prvenstva, je delfin večkrat prikimal.

V prid južnoameriške reprezentance sta končni rezultat današnje tekme napovedala tudi želva Jorge in papagaj Pepe iz živalskega vrta v argentinski prestolnici Buenos Aires, ki sta izbrala hrano z argentinskega, ne z nemškega krožnika.

A kljub vsemu se Argentinci očitno bojijo Paulovih nadnaravnih sposobnosti, saj so tamkajšnje časnike preplavili besni pozivi, naj nekdo (domnevno) preroško hobotnico skuha in spremeni v okusno kosilo.

Paul je napovedal zmago Nemčije nad Argentino

Paulova napoved nemške zmage nad Anglijo