Sodniška četverica je v vseh šestih pesmih našla nekaj pozitivnega. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sodniška četverica je v vseh šestih pesmih našla nekaj pozitivnega. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tina Marinšek in Darja Švajger
Tina Marinšek in Darja Švajger sta soglasno pohvalili besedilo skladbe Malo sreče. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Če so se sodniki na začetku oddaje še izogibali neposrednejšim kritikam, so se med oddajo očitno sprostili, jeziki pa razvezali. V spodnjih videih si lahko še enkrat pogledate, kaj so imeli povedati po vsaki zapeti skladbi, in preberete nekaj najzanimivejših izjav.

Eva Boto - Run
Raay: To je kvalitetna skladba, ki ustreza tudi kakšnemu celovečernemu ameriškemu filmu. Morda sicer ne za naslovno skladbo, ampak ... vsekakor je zelo kvalitetna.
Jonas: Meni je bila ta pesem všeč, ker me je spomnila na mojo mladost. Najbolj mi je bilo všeč, če je bil ritem, beat, ali pa če se je pevka fajn drla. In tale pesem je bila Evi pisana na kožo, da se je lahko lepo razpela.
Tina: To pesem najbolj brez skrbi komentiramo, ker so avtorji tuji. Vsi ostali so tukaj, v studiu, zato bomo do njih morda bolj prizanesljivi.
Darja: Lepa balada, ki jo je Eva zelo lepo odpela. Vendar ... takih je na Evrosongu veliko.

Eva in Nika Prusnik - Konichiwa
Jonas: Prvo prijetno presenečenje. Meni je všeč. /.../ Všeč mi je tudi zato, ker je malo subverzivna. Veš, tam se omenja Jezusa in to. Po spet eni tretji strani pa se z njo tudi malo norca delamo iz nekoga drugega. Mi, Evropejci, malo Japončke zafrkavamo.
Tina: Ta komad je eden izmed mojih dveh favoritov.
Darja: Tudi besedilo je prav luštno.
Raay: Tisti, ki so to pesem delali, so bili zelo z glavo pri stvari.

Eva Boto - A si sanjal me
Darja: To je pač Eva v drugačni preobleki, v skladbi, ki ima bolj plesni značaj, in tudi to obvlada. Zabavna, lušna skladba.
Raay: Vlašiča vesta, kaj delata. Lahko smo veseli, da se nekdo s takimi uspehi še udeležuje Eme. Poslušalci bodo pa pač povedali, kaj jima tokrat prinaša.
Jonas: Tokrat sem dobil dvojno porcijo - začelo se je z beatom, potem pa se je Eva še razpela. Sem grozno zadovoljen. Ampak komada, ki ima naslov A si sanjal me, nekako ne morem jemati resno.
Tina: Meni poskus zakoncev Vlašič v nebaladnem komadu ni najbolj pri srcu. Besedila je čisto preveč, ne teče lepo.

Eva in Nika Prusnik - Malo sreče
Tina: Izredno mi je všeč, najbolj od teh šestih, besedilo. Drugače pa je to tak Magnifico komad.
Darja: Se strinjam s pohvalo teksta. Je tak svetel, sončen, optimističen. Melodija je taka, zelo magnifovska. Ampak pri pesmi mi manjka nekaj ... kot jaz temu včasih rečem .... malo poprčka in soli. Drugače pa zelo simpatična pesem.
Raay: Zdaj so starinski zvoki, zapakirani na moderen način, zelo "in". Retro se vrača. Všeč mi je, da se (avtorja, op. a.) nista omejevala.
Jonas: Meni se tudi zdi, da bi lahko takšna točka letos Evrovizijo popestrila. Če jo bomo tja poslali, seveda. Me pa malo skrbi, ali bo šel na Evroviziji "skozi" ta retro, bendžobeat.

Eva Boto - Verjamem
Raay: Mogočna skladba in super paket. Eva ni le še ena, ki res zna peti, ampak tukaj deluje kot nekakšna gozdna vila, ki bi res znala biti opažena.
Jonas: Moram pohvaliti avtorja pesmi, ker očitno res znajo zganiti čustva. Tako dobro znajo pesem strukturirati. Sem pa spet skeptičen in se sprašujem, ali bo ta vzorec, ki je nekoč na Evroviziji že bil uspešen, lahko uspešen tudi letos.
Tina: Pesem je super lepa, odličen tekst, največ ima ogledov na YouTubu, Eva je svojo vlogo odlično odigrala. Vendar jaz preko tega ne morem, da je ta komad zelo sličen Molitvi. Darja: Določeni skladatelji imajo določene prijeme, določen stil. To se ves čas dogaja. Je pa to čudovita skladba, nabita s čustvi in z odlično dramaturgijo.

Eva in Nika Prusnik - Love Hurts
Darja: To je pesem v bolj sodobnih ritmih, tudi na Evrosongu smo že slišali kakšno v tej maniri. Meni osebno ne paše k dvojčicama toliko, da bi me resnično globoko prepričala.
Tina: Komad mi ni na prvo žogo. Ne vem, kam bi ga uvrstila, ali mi je všeč ali mi ni. Vsakič, ko ga slišim, mi je bolj všeč, kar pa mogoče za Eurosong ni dobra izbira, saj tam komad predstavimo enkrat, mogoče dvakrat.
Jonas: Mislim, da se je Darja malo šalila, ko je govorila o modernih ritmih. Mene je poneslo nazaj v mladost in sem še vedno v šoku, ker sem najprej mislil, da je Jožica Brodarič gor "uletela" vsa v črnem. Ampak to ni za dvojčici. Moraš biti neke druge sorte baba za to.
Raay: Včasih kvaliteto skladbe težko ocenjuješ - danes sta na primer intonančno kar malo mimo leteli -, ampak skladba kot sama je zelo zapomnljiva.