Norman vozi kolo, prirejeno posebej zanj. Foto: You Tube
Norman vozi kolo, prirejeno posebej zanj. Foto: You Tube

Norman, pes pasme briard, je eden izmed takih štirinožcev. Njegova lastnica Karen Cobb iz ameriške zvezne države Južna Karolina ga je namreč naučila voziti kolo. Dve leti in pol star pes se na kolo povzpne ob pomoči svoje lastnice, nato pa pridno potiska pedale do končnega cilja (nekaj deset metrov od starta).

"Kolesariti bi se lahko naučil veliko prej, a je največjo oviro predstavljalo dejstvo, da je kolo večkrat prerasel. Zdaj pa ima kolesarjenje nadvse rad, saj je to zanj povsem nov koncept," je povedala ponosna Cobbova in ob tem dodala, da je Norman potreboval le okoli 10 tednov, da se je omenjene veščine naučil.

Potrebne je bilo veliko telovadbe
Najtežje pri vsem skupaj je bilo razvijati mišice na Normanovih zadnjih tacah, je še pojasnila lastnica, saj je na začetku zelo hitro utrudil. Zato je moral Norman veliko telovaditi oz. izvajati take trike, pri katerih je moral stati na zadnjih tacah, še pravi Cobbova, ki za svojega zvestega prijatelja najde le lepe besede: "Zelo sem ponosna na Normana, ne bi si mogla želeti boljšega psa, tako je zvest in ljubeč. Je moj najboljši prijatelj, povsod greva skupaj."

To sicer ni prva veščina, ki se je je pes naučil - že pred tem ga je Cobbova naučila vožnje s skirojem, ki ga je izstrelila med (spletne) zvezde - videoposnetek, na katerem se vozi s skirojem, si je namreč ogledalo že skoraj dva milijona ljudi, kar je spodbudilo tudi Davida Lettermana, da ga je povabil v svojo oddajo, precej pozornosti pa so mu namenili tudi na televizijskem kanalu Animal Planet.