Ena-dva, levo-desno, naprej-nazaj. Podobi ruskih voditeljev sta poskrbeli za plesni prehod v novo leto. Foto:
Ena-dva, levo-desno, naprej-nazaj. Podobi ruskih voditeljev sta poskrbeli za plesni prehod v novo leto. Foto:

Predsednik je s Kremljem v ozadju igral na harmoniko in delal piruete, Putin pa je pokazal znanje tradicionalnih ruskih plesov, pod roko pa je držal tamburin. Parček je nato razigrano komentiral dogajanje v preteklem letu - ob prefinjenih skokih Medvedjeva, ki je zraven vedno zakričal "hopa!", Putin pa mu je odgovoril: "Dobro opravljeno." "Zdaj pa si ti na vrsti," ga je spodbudil Medvedjev.

V risanki je tako Medvedjev, ki se je v Kremelj preselil maja lani, potem ko se je meteorsko povzpel na oblast, dejal, da sodržavljanom za novo leto lahko vošči že drugič. "Vem. A nekdo izmed tukaj navzočih jim je voščil kar devetkrat," Putinova podoba ni pozabila spomniti na svoje zasluge. Putin, zdajšnji premier, se je na predsedniški stolček povzpel 31. decembra leta 1999, ko je Boris Jelcin napovedal svoj umik.

Plešoči parček si je "privoščil" tudi nekaj krepkih na račun Evropske unije, ZDA, predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja Jacquesa Roggeja in ukrajinskega predsednika Viktorja Juščenka, nista pa pozabila niti na zgodovinsko prepredenost ruske birokracije s korupcijo.

Nepričakovana TV-popestritev
Vsi ti prizori se niso zgodili v resnici, ampak so del dve minuti in pol dolgega risanega prizora, ki ga je predvajala ruska državna televizija Channel One neposredno po predsednikovem novoletnem nagovoru ljudstva. Tako sproščeno in šaljivo prikazovanje najpomembnejših političnih obrazov v Rusiji sicer ni običajno, prej nasprotno, saj se pred kamerami in zasloni večinoma kažeta kot trda ter resna voditelja, ki šale skoraj ne poznata.

Tudi televizijske animacije so v zadnjih letih v ruski družbi tabu, potem ko je bila zelo priljubljena lutkovna oddaja Kukli (Lutke), ki se je včasih precej nesramno norčevala iz Jelcina in nato še Putina, umaknjena s sporeda leta 2002. Domnevni razlog je bil politični pritisk iz Kremlja.