Rus ponuja sanjsko službo na Bledu

V oglasu ruskega poslovneža je zapisano, da Blejski grad išče skrbnika s psom, obljubljena je tudi nagrada 100.000 evrov. Vse, kar morate storiti, je, da pišete blog o lepotah Slovenije, ki jih odkrivate s svojim štirinožnim prijateljem.

Zgodbo smo seveda preverili, a o njej na blejskem zavodu za kulturo, ki upravlja grad, ne vedo nič. Na vprašanje, ali Bled ne ponuja neke sanjske službe, je Matjaž Završnik odgovoril: "Za zdaj ne, za zdaj ne." "Zadeve imamo nekako urejene tako, kot se od nas zahteva," pojasnjuje direktor zavoda za kulturo Bled in doda, da je o sanjski službi izvedel v medijih: "Razlika je morda le v tem, da smo bili v preteklosti za take propagandne akcije predhodno obveščeni, tukaj pa smo tudi mi za to stvar izvedeli iz medijev."

Seveda smo poklicali tudi organizatorja te spletne kampanje iz Rusije, gospoda Igorja Falšina. Povedal nam je, da je akcija namenjena predvsem promociji Slovenije, da je dežela zelo lepa in zelo prijazna tudi do turistov s štirinožnimi prijatelji. V prihodnjih dneh se bo sestal s predstavniki kulture in turizma na Bledu. Kot pravijo, ga bodo z veseljem sprejeli.

Blejski grad sicer že ima svojega skrbnika, ki tudi živi na gradu, in to že 25 let: "Tako je. Letos je poteklo že 25 let, odkar sem oskrbnik Blejskega gradu, tako da je to je moja sanjska služba in se ne bojim zanjo," pravi oskrbnik Gorazd Škerbec.

Če za kaj, pa je gospod Falšin zagotovo poskrbel za še eno reklamo Bleda na svetovnem spletu.