Včasih se na poljih pojavijo skrivnostni krogi ... Delo vesoljcev? Foto: EPA
Včasih se na poljih pojavijo skrivnostni krogi ... Delo vesoljcev? Foto: EPA
Ljudje si vesoljce predstavljamo nekako takole. Foto: EPA
Kaj in kdo vse se skriva v vesolju? Foto: EPA

Windermersko videnje je eno od najbolj razvpitih britanskih videnj NLP-ja. Še danes živijo priče, ki trdijo, da so te noči, 28. avgusta 1977, videle leteči predmet oblike diamanta, podoben katamaranu.

Ena priča je predmet videla lebdeti nad cesto A592, potem pa naj bi se usmeril visoko v nebo nad bližnjim Morecambom.

Čeprav lovci na NLP-je niso uspeli zbrati nobenih dokazov o tem videnju, razen izjav prič, bo primer iz Windermera, znan tudi po dveh ogromnih močnih žarkih svetlobe, ostal eden najbolj znanih v britanski zgodovini NLP-jev.

Na Otoku naj bi bliskovito upadlo število videnj NLP-jev, kar naj bi bilo povezano s prenehanjem predvajanja priljubljene TV-serije Dosjeji X z agentoma Mulderjem in Scully. Tako je bilo leta 2003 zaznamovanih 60 prijav videnj NLP-jev, letos pa ni bilo še niti enega. Upad videnj naj bi bil povezan tudi z dejstvom, da je upadlo število vaj britanske vojske, ki je "odgovorna" za povprečno 90 odstotkov domnevnih videnj NLP-jev. Vojska seveda o vsem skupaj molči, nekaj dobro obveščenih posameznikov pa ve za tajne projekte letal, ki so jih naključni opazovalci opisali kot NLP-je.

Po 25 letih so zaradi "krize z videnji" zaprli uredništvo znanega britanskega časopisa "UFO Magazine", včasih so ga prodali tudi v 35.000 primerkih in je bil eden najbolj branih publikacij na to temo.

Morda pa so se vesoljci naveličali Zemlje? Ali pa je človeštvo postalo tako tehnološko razvito, da ne vemo več, kaj na nebu je dosežek človeškega delovanja in kaj vesoljcev.