Takole se je Fu Hu ljubkoval pri mami nekaj mesecev po rojstvu. Foto: EPA
Takole se je Fu Hu ljubkoval pri mami nekaj mesecev po rojstvu. Foto: EPA
Rojstvo samčka je bilo prava senzacija, saj sta z njegovim starejšim bratom Fu Longom edina pandi v Evropi, spočeta po naravni poti. Foto: EPA

V živalskem vrtu so za enoletnika pripravili sladka presenečenja, za obiskovalce pa pestro dogajanje, so sporočili iz agencije za stike z mestom Dunaj Compress.

Sladki krompir in korenje namesto torte
22-kilogramski panda bo za prvi rojstni dan v dar dobil pakete s sladkim krompirjem in korenjem, svojo najljubšo poslastico, kitajski otroški pevski zbor pa mu bo pel rojstnodnevne pesmi.

Obiskovalci živalskega vrta si bodo lahko od blizu ogledali lesen zaboj, v katerem se je panda skotil in preživel prve mesece svojega življenja, medtem pa bodo oskrbniki odgovarjali na najrazličnejša vprašanja o tej živali. Otroci se bodo lahko preizkusili v kitajskih družabnih igrah in v ustvarjalnem kotičku obraz poslikali z motivom pande.

Ko odraste, se bo preselil na Kitajsko
Rojstvo samčka pande Fu Huja 23. avgusta 2010 je bilo prava senzacija, saj sta z njegovim tri leta starejšim bratom Fu Longom edina pandi v Evropi, spočeta po naravni poti.

Kot je dogovorjeno med dunajskim in kitajskim živalskim vrtom, bo mladiček vsaj dve leti bival na Dunaju, potem pa ga bodo tako kot Fu Longa preselili na Kitajsko, so sporočili iz Compressa.