Mlada generacija Britancev je naklonjena Kate, ki prihaja tudi iz primerno bogate družine. Foto: EPA
Mlada generacija Britancev je naklonjena Kate, ki prihaja tudi iz primerno bogate družine. Foto: EPA
Princ Charles in njegova Camilla
Charlesovi Camilli ni uspelo dostojno naslediti princese Diane, menijo Britanci. Foto: EPA

Raziskava TV-kanala Discovery je pokazala, da 80 odstotkov vprašanih Britancev v starosti med 18 in 24 leti meni, da bi 25-letna Middletonova odlično predstavljala britansko monarhijo. Dve tretjini izmed več kot 1.000 vprašanih si želita tudi, da bi William takoj nasledil britansko kraljico Elizabeto II. in tako "preskočil" svojega očeta Charlesa.

Britanski prestolonaslednik Charles in njegova žena Camilla med mladimi Britanci namreč nista najbolj priljubljena. Manj kot polovica vprašanih v omenjeni anketi meni, da bi Camilla primerno predstavljala kraljevo palačo. 70 odstotkov vprašanih bi na prestolu raje videlo pred desetimi leti umrlo princeso Diano kot pa Camillo.

Sta ali nista - skupaj?
Razmerje princa Williama in prikupne Kate se je začelo okoli božiča leta 2003, spoznala sta se med študijem na Univerzi St. Andrews. Do oktobra 2005 je imela Kate že čez glavo pozornosti britanske javnosti in predvsem tabloidov, zato se je prek svojega odvetnika tudi javno pritoževala zaradi medijskega pompa.

Nato so se začele pojavljati govorice o zaroki in Katinih pripravah na vlogo princese. Aprila 2007 so v javnost pricurljale novice, da se je britanski "zlati par" razšel, že poleti pa so ju spet začeli videvati skupaj. A z dvora novice o ponovnem zbližanju Williama in Kate do zdaj niso potrdili.